Universitatea Suceava a învins clar pe Dinamo! (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

CS Universitatea Suceava – Dinamo Baumit Bucureşti 32 – 26 (15 – 12)
Învinşi în tur chiar pe teren propriu de CS Universitatea, dinamoviştii şi-ar fi dorit să câştige sâmbătă la Suceava atât pentru a revanşa rezultatul din prima etapă a campionatului cât şi pentru a dedica victoria fostului internaţional, Marian Cozma. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din sala LPS, acolo unde „studenţii” au fost cu o clasă peste ocupanta locului patru în Liga Naţională. Sucevenii au plusat la capitolul combinaţii şi contra-atacuri în viteză şi după primele zece minute, scorul era deja 6-3. Dorin Purcărea înscrie pentru oaspeţi şi dedică reuşita fostului său coleg, Marian Cozma. În minutul 19, tabela electronică de la LPS a arătat pentru ultima oară un scor egal, 8-8. Din acest moment, sucevenii au început forcingul şi s-au distanţat la patru goluri, 14-10, pentru ca la pauză scorul să fie 15-12.
Repriza secundă a consemnat un adevărat galop de sănătate al „studenţilor”. În faţa unei echipe dinamoviste căzută fizic, tinerii jucători suceveni au zburdat pe teren. Dacă în prima repriză Bogdan Pralea a avut câteva interevenţii bune în actul secund, Iulian Andrei a blocat pur şi simplu poarta suceveană. În minutul 43, CS Universitatea avea un avantaj de 7 goluri, scor 23-16 iar cinci minute mai târziu, tabela arăta 26-18.
Pe fondul unei dominări clare a universitarilor, arbitrii Barbu şi Nica, aflaţi într-o zi extrem de modestă, au tot încercat să pună beţe-n roate gazdelor, întrerupând meciul de mai multe ori. În minutul 49, cei doi fluieraşi piteşteni au cerut forţelor de ordine să-l evacueze din sală pe unul dintre sponsorii Universităţii Suceava, iar cu câteva minute mai devreme i-au cerut unui alt spectator să nu mai fluiere. Ultimele minute ale partidei nu au adus nimic nou, victoria sucevenilor neputând fi pusă sub semnul întrebării. Scor final, 32-26. În urma acestui succes, CS Universitatea rămâne pe locul 7 în Liga Naţională.


Intră acum și în grupul de