Barcelona a dezamăgit (Fotbal, Liga Campionilor)


Intră acum și în grupul de

Olympique Lyon – Barcelona 1 – 1

Contrar tuturor pronosticurilor Barcelona nu a învins la Lyon, ba chiar a fost aproape de a pierde meciul după o fază, jumătate gafă Valdes – jumătate geniu Juninho. Nu a pierdut deoarece în urma unei faze fixe a apărut lovitura de cap a lui Henry… şi atât. Nimeni nu a înţeles de ce Guardiola a jucat jumătate de meci cu Messi în centrul atacului şi cu Eto’o lipit de banda dreaptă.

După înfrângerea surprinzătoare din derbIul cu Espanyol, de sâmbătă, elevii lui Pep Guardiola sperau să-şi revină împotriva campioanei Franţei, dar s-au văzut rapid puşi sub presiune. Primul gol al partidei a venit în minutul şapte dintr-o lovitură liberă executată maiestuos de Juninho, care a înscris astfel al 43-lea gol din lovitură liberă pentru Lyon şi unul dintre cele mai spectaculoase ale carierei.

Gazdele şi-au mai creat apoi câteva şanse de a marca, Karim Benzema în special nereuşind să puncteze într-o situaţie de unu contra unu şi apoi nimerind bara. Ocaziile s-au răzbunat şi, pe fondul unui joc îmbunătăţit al spaniolilor, Thierry Henry a înscris după ce Rafa Marquez a deviat o minge venită din cornerul executat de Xavi.

În ciuda acestui rezultat şi a faptului că nimeni nu dă şanse echipei lui, antrenorul Claude Puel a afirmat la finalul partidei cu Barcelona că formaţia sa încă se poate califica. “Am jucat foarte bine în prima repriză şi ar fi trebuit să marcăm mai mult. Am depus mult efort în prima parte şi de aceea ne-a fost mai dificil să păstrăm ritmul în repriza secundă. Am văzut însă că ne-am creat multe şanse de a înscrie, iar Barcelona va juca la fel şi în retur, deci vom putea marca şi acolo”, a spus Puel.


Intră acum și în grupul de