Milan, Fiorentina şi Sampdoria au fost eliminate în 16-imi (Fotbal, Cupa UEFA)


Intră acum și în grupul de

AC Milan – Werder Bremen 2 – 2

După 1-1 la Bremen, AC Milan avea prima şansă în partida tur, iar avantajul italienilor a fost mărit de reuşita lui Andrea Pirlo din minutul 26, care a transformat fără probleme un penalty. Şapte minute mai târziu, brazilianul Pato a dublat avantajul gazdelor şi calificarea părea jucată. Nemţii nu cedează însă niciodată şi Claudio Pizarro a reuşit să egaleze scorul general cu o “dublă”. Peruvianul a marcat în minutele 68 şi 78 şi a trimis Werder Bremen în optimi, graţie celor două goluri înscrise în deplasare.

Ajax Amsterdam – Fiorentina 1 – 1

Fiorentina lui Adi Mutu şi a fost eliminată din competiţie de Ajax Amsterdam. Finalul meciului a fost blestemat pentru gruparea “viola”. Ajax obţinuse în urmă cu o săptămână o victorie surprinzătoare în Italia, dar zarurile nu erau aruncate. Fiorentina a demonstrat încă din primul minut că a venit în Olanda să câştige şi şi-a creat numeroase ocazii prin Mutu şi Gilardino.
Golul s-a lăsat totuşi aşteptat timp de o oră, când Mutu i-a pasat genial lui Gilardino şi atacantul l-a executat pe portarul lui Ajax cu un şut dintr-o bucată. Meciul se îndrepta către prelungiri, dar Leonardo a considerat că este mai bine să încheie socotelile înainte de împlinirea celor 90 de minute de joc şi a egalat cu două minute înainte de final, oferindu-le celor de la Ajax o întâlnire cu Olympique Marseille, în optimi.

Metalist Harkov – Sampdoria Genova 2 – 0

Formaţia ucraineană Metalist Harkov continuă un sezon de vis în cupele europene, după ce a reuşit să învingă Sampdoria şi în partida retur. Metalist avea un avantaj minim după manşa tur (1-0), dar a obţinut o victorie confortabilă pe teren propriu, scor 2-0, şi s-a calificat în premieră în optimile Cupei UEFA. Graţie golurilor înscrise de Valyayev şi Jaja, în minutele 30, respectiv 40, Metalist şi-a câştigat dreptul de a juca în runda viitoare împotriva compatrioţilor de la Dinamo Kiev.


Intră acum și în grupul de