CSMU LPS Suceava trece de CSM Bucureşti, la capătul unui meci dramatic


Intră acum și în grupul de

Sala „Unirea” din Suceava a fost gazda primului meci din cadrul triplei întâlniri din cadrul turului I al etapei a II-a a fazei a II-a a turneului play-off al seriei est al Diviziei A2 de volei masculin dintre CSMU LPS Suceava şi CSM Bucureşti. Oaspeţii au mizat mult pe acest meci în care şi-ar fi putut deschide realmente „orizontul calificării”, meciul decisiv la sitem de două din trei, urmând a avea loc la Suceava, gruparea mai bine situată la capătul sezonului regulat.
Spre deosebire de alte situaţii, sala „Unirea” a regăsit la disputa dintre CSMU LPS Suceava şi CSM Bucureşti o atmosferă reală de mare competiţie aşa cum a mai cunoscut-o pe vremuri.
Primul set al disputei a fost unul în care elevii antrenorului Victor Pancu au fost mai aproape de evoluţia optimă şi au câştigat cu 25 – 19, oaspeţii greşind mai mult decât este permis pentru o echipă de deplasare. Combinaţiile sucevenilor au reuşit să surprindă şi scorul a devenit 1- 0 pentru gazde.
Bucureştenii, bine coordonaţi şi din teren de Daniel Rusu, dar şi din afara lui au revenit în forţă în setul secund şi pe fondul unor greşeli de serviciu şi preluare ale sucevenilor au egalat scorul la seturi fără dubii.
Setul trei a fost unul dominat de gazde care au profitat de nesiguranţa la preluare a oaspeţilor, deznodământul final fiind limpede.
În mod cert cel mai disputat set al întâlnirii dintre CSMU LPS Suceava şi CSM Bucureşti a fost setul patru în care oaspeţii au „aruncat” în luptă tot ce au avut mai bun. Din nou, bine direcţionaţi de Daniel Rus, bucureştenii au încercat să ţină aproape de suceveni. Oaspeţii au profitat din plin de lipsa de experienţă a unor sportivi de bază în lotul sucevean, ca Bocancea şi Tebieş şi s-au „scos” să spunem la 25-24 pentru suceveni pe serviciului lui Chitic, probabil singurul care ar fi trebuit să fie adevărat.
Lipsa de reacţie a unor jucători suceveni a fost taxată de oaspeţi care şi-au trecut în cont setul cu numărul IV şi au egalat la doi situaţia meciului.
Un tie-break este absolut dificil la orice joc, deci şi la un meci de volei în care cei care sunt mai emotivi nu au loc.
Din fericire, alături de Lucian Huţuleac şi Andrei Sasu, s-au adunat toţi din echipa CSMU LPS Suceava, Giurcă, Ursachi, Orăşanu, Tebieş şi Bocancea şi setul decisiv a fost unul în care nu a existat decât o singură echipă: CSMU LPS Suceava.
A fost aşadar în final de meci CSMU LPS Suceava – CSM Bucureşti scor 3 – 2 şi prima şansă la următoarea „mutare” către Divizia A1 aparţine sucevenilor.


Intră acum și în grupul de