„Scandalul mitei” de la meciul România – Muntenegru continuă (Handbal)


Intră acum și în grupul de

La EHF se vorbeşte de anchetă, la Bucureşti despre proteste. Din Danemarca, arbitrii Mads Hansen şi Martin Gjeding, cei care au declanşat scandalul la nouă luni de la desfăşurarea partidei, continuă acuzele: „Pe lângă bani, ne-au adus şi două fete. Am încercat să scăpăm de ele, dar, când am observat că sunt insistente, a trebuit să chemăm paznicul să le îndepărteze. La hotel, după meci, ne-au aşteptat ambii antrenori şi vicepreşedintele federaţiei. Acest lucru ne-a înfuriat”, a declarat Hansen. Selecţionerul Aihan Omer şi fostul vicepreşedinte al FRH, Petre Paleu, infirmă însă spusele arbitrului danez: „Sunt numai minciuni”.

Din Grecia, un alt personaj-cheie al meciului din iunie 2008, observatorul Fotis Bavas, spune că nu a fost înştiinţat de existenţa unei tentative de mituire. „Conform regulamentului, cei doi ar fi trebui să mă anunţe imediat. S-ar fi făcut un raport suplimentar, în care informam EHF. Nu mi-au spus nimic de bani sau de femei, iar raportul de joc l-am trimis personal în 48 de ore de la meci, fără să existe vreo adăugire specială. Ce s-a întâmplat după aceea nu mai ştiu”, a declarat Bavas pentru Telesport.

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a trecut la contraatac. „Nu vom lăsa lucrurile aşa, vom trimite un protest la EHF. Arbitrii au primit nişte păpuşi artizanale, nicidecum bani sau femei. Mă gândesc că acest scandal poate nu este întâmplător, acum când Oltchim s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, iar în competiţie a mai rămas şi o formaţie din Danemarca”, a spus şeful federaţiei la Sport.ro.


Intră acum și în grupul de