Bogdan Macovei, dublu campion naţional la 800 şi 1500 de metri (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Week-end-ul trecut, la Bucureşti, au avut loc Campionatele Naţionale de Atletism în sală, competiţie la care sportivii suceveni s-au numărat printre protagonişti. Concursul a fost destinat juniorilor III şi s-a bucurat de prezenţa a zeci de sportivi din întreaga ţară.

Cele mai bune rezultate din rândul sucevenilor le-a obţinut câmpulungeanul Bogdan Macovei, care a câştigat medalia de aur în probele de 800m plat şi 1500m plat. Atletul legitimat la CSM Suceava a terminat cursa de 800m cu timpul de 2’02’’60 iar cea de 1500m cu 4’19’’80. Bogdan Macovei este elev în Câmpulung Moldovenesc acolo fiind antrenat de Erzilia Ţâmpău.

În proba de 300m plat, Iulian Mihai Romaş s-a clasat pe locul secund cu timpul de 38’’20. Romaş este elev la Şcoala cu clasele I-VIII din Adâncata şi a fost iniţiat în atletism de prof. Cezar Munteanu din vara trecută el fiind selecţionat şi pregătit de prof. Toader Flămând.

Alte rezultate ale atlteţilor suceveni ar fi locul V la 800m, obţinut de Marian Cojocaru (LPS Suceava), elev la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi locul IX în proba de 800m fete, pe care s-a clasat Iulia Chelaru de la Colegiu Naţional „Petru Rareş”, de asemenea legitimată la LPS Suceava şi antrenată de prof. Toader Flămând. „Dacă şi alţi profesori din judeţe s-ar preocupa mai mult să depisteze copii cu calităţi pentru sportul de performanţă rezultatele ar fi mult mai bune”, a precizat Toade Flămând.


Intră acum și în grupul de