Silviu Casandra, spre al 30-lea titlu de campion naţional (Atletism)


Intră acum și în grupul de

Mărşăluitorul sucevean Silviu Casandra va lua sâmbătă startul în proba de 20 km din cadrul Campionatului Naţional. Competiţia va avea loc la Reşiţa, acolo unde Casandra, campionul en-titre al probei, va încerca să bifeze al 30-lea titlu naţional din carieră.

În cei 18 ani de activitate sportivă, Silviu Casandra a adunat deja 29 de titluri de campion naţional în probele de marş. Suceveanul spune că în proporţie de 99%, sâmbătă va îmbraca din nou tricoul de campion. „Mă voi lupta cu doi sportivi de la Steaua, Daniel Andrei şi Ciprian Deac însă dacă sunt sănătos şi trec linia de sosire nu am cum să ratez primul loc. I-am învins de fiecare dată la ultimele zece ediţii şi sper că aşa va fi şi sâmbătă”, a spus Silviu Casanda, care în aceste zile se află la Izvorani împreună cu Cristina.

În opinia lui Casandra, principalul atu al său este faptul că s-a pregătit trei luni de zile în Portugalia unde a avut condiţii foarte bune şi a beneficiat de o vreme prielnică, spre deosebire din cei doi stelişti care s-au antrenat pe toată perioada iernii în ţară. Pe lângă faptul că-şi doreşte un nou titlu de campion naţional la marş, Silviu Casandra, vrea ca la Reşiţa să relizeze şi baremul de calificare la Balcaniada de Marş din acest an, competiţie ce va fi organizată la Bucureşti. Şi pentru acest concurs, Silviu Casandra are un obiectiv de individiat: locul I. „Anul acesta sunt decis să mă lupt pentru câteva obiective mai speciale. Mă simt în formă, m-am pregătit bine şi sper să reuşesc. Vreau să iau titlul naţional, apoi Balcaniada şi nu în cele din urmă să fac şi baremul pentru Campionatele Mondiale de la Berlin”, ne-a mărturisit Silviu Casandra.

La Campionatul Naţional de la Reşiţa va participa şi Dragoş Neacşu, un alt sucevean, antrenat de Radu Mihalescu. Silviu Casandra crede că lui Neacşu îi va fi destul de greu în concursul de sâmbătă pentru că „până acum s-a întrecut în concursurile de tineret dar a făcut pasul la seniori. Oricum cred are şanse să tragă la o medalie. Depinde numai de el.


Intră acum și în grupul de