Cinci sucevence s-au calificat la finala Concursului Naţional de Diaristică


Intră acum și în grupul de

La etapa finală a celei de-a doua ediţii a Concursului Naţional de Diaristică „Mihail Sebastian”, iniţiat şi organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, s-au calificat 5 eleve, patru dintre ele fiind de la acest colegiu, cealaltă de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung. Acestea sunt: Clara Căşuneanu, clasa a IX-a, Paula Roşu, clasa a XII-a, Valentina Sava, clasa a XII-a, Sabinne-Marie Ţăranu, clasa a IX-a, toate de la Colegiul „Petru Rareş“, şi Cosmina Moroşan, de la colegiul câmpulungean. Finala totalizează 20 de adolescenţi din Craiova, Bucureşti, Alba Iulia, Constanţa, Târgovişte, Argeş, Iaşi, Cluj, Piteşti, Ploieşti, Brăila, Turnu Măgurele şi Suceava.

Concursul naţional de diaristică (Jurnal de licean) se va desfăşura în perioada 20-21 martie 2009. Deschiderea oficială este programată sâmbătă, de la ora 9, în Sala de artă „Elena Greculesi” de la Biblioteca Bucovinei I. G. Sbiera”, iar festivitatea de premiere tot sâmbătă, de la 17:30, în aula colegiului organizator.

La concurs participă elevi din toate clasele de liceu, pe două secţiuni: jurnal personal şi jurnal consacrat.
Finaliştii vor susţine o probă scrisă de redactare a unui jurnal personal pe o temă dată.
Se vor acorda Marele Premiu „Mihail Sebastian”, în valoare de 1.000 lei, premiul I – 750 lei, premiul II – 500 lei, premiul al III-lea – 250 lei, şi un premiu special, un tablou din colecţia pictorului George Ostafi.

Organizatorii au pregătit şi alte activităţi în afara concursului propriu-zis: un atelier de lucru cu membrii Juriului, lansarea unui volum de diaristică, o excursie la Mănăstirea Dragomirna, o serată literară.


Intră acum și în grupul de