Persoanele solicitate prin mandate europene de arestare, judecate în ţările unde au comis faptele


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava, Rodica Neagu Dumitrescu, a comunicat joi, că sireteanul acuzat de tâlhărie în Germania şi câmpulungeanul acuzat de viol în Italia vor fi trimişi, cu consimţământul acestora, în ţările unde au comis faptele, în stare de arest, pentru a fi judecaţi. „În temeiul prevederilor legale, Curtea de Apel Suceava a admis cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Parchetul din Ravensburg – Germania, la data de 8.12.2008 pe numele lui M. Mihail, din Siret, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi tâlhărie în formă agravantă şi a dispus predarea persoanei solicitate pe baza consimţământului acesteia, consemnat în proces-verbal la data de 19.03.2009”, precizează Rodica Neagu Dumitrescu, cu menţiunea că, în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată, M. Mihail, urmează să fie transferată în România pentru executarea pedepsei.

Instanţa a dispus arestarea sireteanului şi a emis un mandat de arestare pe o durată de 27 de zile, începând cu data pronunţării, 19 martie 2009, până la data de 14 aprilie 2009, inclusiv.

Reamintim că, la data de 10.07.2004 acuzatul a deschis forţat portiera unei maşini aflată în proprietatea unei persoane şi a condus-o în scopul însuşirii vehiculului, cel puţin pentru o scurtă perioadă de timp. La 11.07.2004, persoana solicitată a abandonat maşina în Neu-Ulm. Tot în data de 11.07.2004, Mihai Mihail, împreună cu o altă persoană, a imobilizat paznicul unui cort dintr-un parc de distracţii din Biberach, lovindu-l în cap şi legându-i mâinile, sustrăgându-i 12.000 euro cash.

Rodica Neagu- Dumitrescu a mai adăugat că, Curtea de Apel Suceava a admis şi cererea de executare a mandatului european de arestare emis de Judecătorul pentru Investigaţii Preliminare de pe lângă Tribunalul din Savona – Italia, la data de 3.08.2007 pe numele lui R. Ghiţă, din Câmpulung Moldovenesc, pentru săvârşirea infracţiunii de viol şi a dispus predarea persoanei solicitate pe baza consimţământului acesteia, consemnat în proces-verbal la date de 19.03.2009. Şi în acest caz, dacă se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate câmpulungeanul urmează să fie transferat în România pentru executarea pedepsei.
„Instanţa a dispus arestarea persoanei solicitate şi a emis de îndată un mandat de arestare pe o durată de 27 de zile, începând cu data pronunţării, 19 martie 2009, până la data de 14 aprilie 2009, inclusiv”, precizează purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Suceava.

R. Ghiţă este acuzat că în data de 19.03.2007 a obligat-o pe N. V., apucând-o de păr, trântind-o la pământ şi lovind-o cu pumnul, să întreţină relaţii sexuale cu acesta.


Intră acum și în grupul de