Liverpool – Chelsea, în “sferturile” Ligii Campionilor (Fotbal, Liga Campionilor)


Intră acum și în grupul de

Vineri, la Nyon, a avut loc tragerea la sorţi a tabloului competiţional al Ligii Campionilor. Villareal şi Arsenal se vor întâlni în sferturile de finală într-o reeditare a confruntării din urmă cu trei sezoane, când Arsenal a învins „submarinul galben”, după două partide dramatice, încheiate cu scorul general de 1-0, şi s-a calificat în finala competiţiei, pe care a pierdut-o însă în faţa unei alte echipe din Spania, FC Barcelona. În ultimele minute ale partidei retur, disputate la Villareal, gazdele, prin Juan Roman Riquelme, au ratat o lovitură de pedeapsă, care ar fi trimis partida în prelungiri.

Deţinătoarea trofeului, Manchester United va avea ocazia să îşi ia revanşa în faţa echipei portugheze FC Porto pentru eliminarea din faza optimilor de finală, din sezonul 2003-2004. Atunci, portughezii, antrenaţi de Jose Mourinho, au câştigat trofeul, însă momentul crucial al campaniei lor a fost minutul 90 al partidei de pe Old Traford, când Costinha a reuşit să marcheze în poarta “diavolilor roşii”, calificând echipa din Porto în “sferturi”.

Liverpool şi Chelsea se vor întâlni pentru a patra oară în ultimele cinci sezoane în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor. Precedentele trei întâlniri au avut loc în semifinalele competiţiei, Liverpool ieşind învingătoare de două ori (2005, 2007), în timp ce rivalii lor din capitala Angliei s-au impus o singură dată, anul trecut, cu scorul general de 4-3.

Un alt duel interesant programat în sferturile de finală este FC Barcelona – Bayern Munchen. Ambele echipe au câştigat competiţia, Barcelona în două rânduri, Bayern – de patru ori. De asemenea, cele două echipe au cele mai puternice linii ofensive ale competiţiei. Manşa tur a partidelor din sferturile de finală se va disputa în 7-8 aprilie, în timp ce manşa secundă este programată, o săptămâna mai târziu. Semifinalele se vor disputa în 28-29 aprilie şi 5-6 mai.


Intră acum și în grupul de