Eto’o, cel mai bun marcator din campionatele puternice (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Deşi nu mai este o miză atât de importantă ca în trecut, atunci când multe statistici erau aranjate pentru a promova anumiţi fotbalişti (cele mai cunoscute cazuri fiind cele ale lui Cămătaru, cipriotului Kaiafas sau turcului Tanju Colak), ideea de a înscrie cele mai multe goluri într-un campionat rămâne, încă, o ambiţie de la care puţini se dau la o parte.

De exemplu, acum câţiva ani, Eto’o, a a fost cât pe ce să părăsească pe Barcelona, acuzându-şi coechipierii că nu au jucat pentru el în ultima etapă, drept pentru care camerunezul a ratat Trofeul Pichichi la potou. Să vedem ce se întâmplă momentan în campionatele puternice din Vest:

Serie A: Ibrahimovic şi Di Vaio conduc în acest clasament cu câte 19 goluri, în timp ce Mutu este şi el pe acolo, cu 13 reuşite.

Premier League: Francezul Anelka a punctat de 15 ori, dar este urmat la foarte mică distanţă de Steven Gerrard şi de Cristiano Ronaldo, ambii cu câte 13 goluri. Trebuie precizat, însă, că englezul a transfomat patru lovituri de la 11 m, în timp ce portughezul a trimis-o în aţe din trei astfel de execuţii. Asta, în timp ce Anelka a marcat toate cele 15 goluri ale sale din acţiune.

La Liga: Luptă practic încheiată în Spania, unde conduce Eto’o cu 25 de goluri, având şase în plus faţă de un trio format din Forlan, Messi şi Villa, care au câte 19.

Bundesliga: Conduce perechea Ibisevic-Edinaldo, fiecare cu câte 19 goluri, dar primul dintre ei, bosnico-americanul Ibisevic, nu a mai jucat nicio partidă din tur şi sunt puţine şanse să o mai facă în acest campionat.

Ligue 1: Aici numai nume ciudate la conducere, primul fiind Andre-Pierre Cignac de la Toulouse, urmat de Hoarau de la PSG cu 13 şi, abia în poziţia a treia, super atacantul lui Lyon, Karim Benzema.


Intră acum și în grupul de