Criza loveşte AS Roma! (Fotbal, Serie A)


Intră acum și în grupul de

Alarmă la Roma! Nu este vorba doar de accidentări sau de jucători ieşiţi din formă, este vorba despre grave probleme economice şi e clar că lucrurile nu sunt în regulă, fie şi pentru simplul fapt că salariile au început să întârzie în mod constant, mai întâi cele ale salariaţilor clubului dar, mai nou, şi ale membrilor lotului.

Pentru ca tabloul să fie şi mai negru, a venit eliminarea din Champions League şi înfrângerea cu Juventus, actualul loc şase lăsând loc la slabe speranţe pentru ca echipa din Cetatea Eternă să prindă, fie şi la limită, un loc de Ligă. Ceea ce ar atrage dupa sine, ca să cităm presa italiană „un inevitabile fuggi-fuggi…”, iar printre cei care vor schimba sigur domiciliul se află Mexes, cu un picior în curtea lui Milan, Juan şi Aquilani.

De fapt, aşa stau lucrurile şi pe harta geografică a Italiei. Coincidenţă sau nu, cert este că Fiorentina lui Adi Mutu se află în faţa romanilor, la trei puncte distanţă, iar Genoa lui Milito, care se află pe ultimul loc de Champions League, se găseşte la cinci lungimi depărtare. Loteria loviturilor de departajare, care i-a fost fatală Romei în optimile cu Arsenal a însemnat şi o gaură financiară de cel puţin şapte milioane de euro, ca să nu mai vorbim de faptul că intrările prevăzute de analiştii financiari au fost mult sub cele date ca sigure, în special cele provenite din vânzările de bilete şi de tricouri.

Sigur, la fel ca şi în multe alte cazuri, întârzierile la plata salariilor ar putea fi semnalul unei false crize, motiv pentru Unicredit, garantul Romei, să verse nişte bani în plus în vistieria Romei. “Fanii ar dori ca lucrurile să stea în felul acesta dar, din păcate, Roma trece printr-o criză profundă”, spun surse din cadrul federaţiei.
Nimeni nu a dorit până acum să trateze cu Rosella Sensi, singurii care au dat târcoale la Trigoria fiind oamenii lui Milan, care-l doresc pe Mexes, ai lui Juve, care vor să-l transfere la parametri zero pe Aquilani, dar pentru asta ar trebuie ca acesta să-şi răscumpere singur restul contractului, în timp ce pentru Vucinic s-a zis deja pas lui Inter, care dorea să achite jenanta sumă de 1,4 milioane de euro pentru atacantul muntenegrean. În plus, cine ar putea să mai garanteze cele cinci milioane anual pentru Totti? Nimeni, dar s-ar putea ajunge până la chetă publică, suporterii declarând deja că vor strânge ei bani de la firmele puternice din capitala Italiei pentru ca Francesco să rămână pe loc.


Intră acum și în grupul de