Meci crucial pentru România! (Fotbal, Preliminariile CM 2010)


Intră acum și în grupul de

Marele meci România – Serbia, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal de anul viitor, se dispută în această seară, de la ora 20.45 (în direct la Antena 1), pe stadionul „Farul”, din Constanţa. Vineri dimineaţă, selecţionerul Victor Piţurcă a condus ultimul antrenament dinaintea bătăliei cu „plavii”.

Dilema legată de titularizarea lui Max Nicu a fost, se pare, elucidată. Mai mult ca sigur, Piţurcă îl va ţine pe bancă pe mijlocaşul echipei Hertha Berlin, în locul său fiind preferat, din primul minut, Florin Costea. Mijlocaşul legitimat la liderul din Bundesliga ar urma să intre pe parcursul partidei, el aflându- se la prima convocare la naţională.

După ce, joi, au urmărit înregistrări video cu ultimele partide ale sârbilor, tricolorii au primit fişele oamenilor lui Radomir Antici, semn că meciul este tratat ca unul capital. Piţurcă a disecat jocul fiecărui adversar în parte şi le-a transmis elevilor săi punctele slabe. Tehnica fişelor a fost implementată la naţională de Mircea Lucescu, în anii ’80, fiind continuată de Anghel Iordănescu, la World Cup ’94. „Visam mişcările adversarilor! Ştiam şi ce mâncau!”, au mărturisit componenţii ge neraţiei de aur, referindu-se la campania glorioasă de la Mondialul american.
Naţionala Serbiei a sosit joi seară la Constanţa, cu o aeronavă care a aterizat pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Sârbii şi-au ales cartierul general la hotelul „Vega”, din staţiunea Mamaia, stabiliment în care a fost filmat, în 1979, filmul „Nea Mărin miliardar”. Gheorghe Hagi a sosit şi el joi la Mamaia, iar ieri l-a vizitat la hotel pe Radomir Antici, fostul său antrenor de la Real Madrid.

Loţi Boloni, antrenorul belgienilor de la Standard Liege, nu era ieri decis dacă va face deplasarea la Constanţa, pentru meciul România-Serbia. „Nu e adevărat, aşa cum s-a spus, că i-am dat informaţii lui Milan Jovanovici despre jocul României… Nu mai ştiu cum joacă România. N-am mai fost la un meci al naţionalei de opt ani, dar acum, dacă vin, o fac ca să-mi văd nişte prieteni! România are prima şansă cu Serbia”, a declarat Boloni.

Doi dintre jucătorii din lotul Serbiei ar fi putut ajunge în Liga I, dacă antrenorii noştri ar fi fost inspiraţi. Nikola Zigici, atacantul „plavilor”, ar fi putut juca la Poli Timişoara în 2002, însă antrenorul Panduru l-a scăpat printre degete. Zigici e golgheterul echipei Racing Santander, din prima ligă spaniolă. „A venit accidentat şi nu l-am putut vedea, a stat trei zile şi a făcut un singur antrenament. Nu ştiu ce să zic despre el… La Valencia n-a făcut nimic, iar la Santander dă goluri peste goluri”, a declarat ieri Panduru. Atacantul Marko Pantelici este un alt fotbalist neremarcat de „meseriaşii” autohtoni. El a stat două luni în probe la FC Naţional acum cinci ani, fiind refuzat. Acum joacă la Hertha Berlin, liderul din Bundesliga. Zoran Tosici putea şi el să joace la Timişoara acum doi ani, în schimbul a 400.000 de euro. Sumă prea mare pentru Marian Iancu, patronul bănăţenilor, care l-a refuzat la sfatul „specialiştilor” din club. Tosici joacă acum la Manchester United, însă nu a fost convocat pentru meciul cu România.


Intră acum și în grupul de