Prima luptă pentru accederea în semifinale (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

UHK Krems – CS Universitatea Suceava, sâmbătă, ora 19, „Sporthalle Krems”

CS Universitatea Suceava joacă sâmbătă prima manşă din cadrul sferturilor de finală ale Cupei Challenge, în deplasare, contra formaţiei austriece UHK Krems. Partida va avea loc în micuţul orăşel austriac Krems, aflat la 80 de kilometri nord-vest de Viena, cu începere de la ora 19 (18 ora Austriei).

Calificaţi în acest an în premieră într-o cupă europeană, sucevenii au trecut deja două tururi, eliminând echipele Bologna United (Italia) şi Liberty Sao Bernardo (Portugalia), însă ambiţiile „studenţilor” nu se opresc aici, ei dorindu-şi cu ardoare să ajungă în careul de aşi al competiţiei.

Handbaliştii antrenaţi de Petru Ghervan şi Leonard Bibirig au plecat ieri dimineaţă în Austria iar aseară au efectuat antrenamentul oficial. Studenţii” sunt conştienţi că adversarul din sferturile de finală este unul mult mai valoros decât precedenţii însă nu concep să rateze accederea în semifinalele Cupei Challenge. „Luat ca raport de forte şi ca experienţă internaţională, noi putem spune că avem cel mai greu meci. Mai dificil decât Reşiţa sau Bacăul. UCM nu cred că va rata calificarea şi chiar câştigarea acestui trofeu pentru că de asta au investit şi s-au înscris în această competiţie. Cât despre Bacău, deşi e o echipă mai tânără ca noi are jucători mai experimentaţi însă şi eleveţienii de la Bern Muri le pot pune probleme. Dacă vor reveni la jocul lor bun de la începutul campionatului nu au cum să nu se califice”, a declarat Petru Ghervan, care nu a exclus astfel o triplă prezenţă românească în semifinalele competiţiei.

Miercuri, în ultimul meci dinaintea partidei de azi cu Universitatea Suceava, UHK Krems a obţinut primul succes din play-off-ul campionatului austriac. Echipa antrenată de Ştefan Szilagy a trecut de Aon Fivers, scor 38-27, partida având loc în Sporthalle din Krems. „ Suntem obşinuiţi ca echipele să-şi revină înaintea meciurilor cu noi şi văd că nici adversarii din Cupa Challenge nu fac excepţie. Oricum meciul de sâmbătă va fi cu totul altfel faţă jocurile noastre sau ale lor din competiţiile interne”, a declarat Petru Ghervan.

În partida cu Aon Fivers, pentru Krems au jucat: Bernhard Binder, Wolfgang Filzwieser, Patrick Lachmann (3), Rados Pesic (4), Ibish Thaqi (8/2), Werner Lint (5), Ivica Belas (4), Pavel Hrachovec (5), Kristof Vizvary (4), Tobias Schopf, Georg Chalupa (2), Bernhard Grabner (2), Christoph Svoboda şi Daniel Kottan.

Tehnicienii universitari nu au probleme de efectiv înaintea meciului de azi. Interul Cristi Adomnicăi căruia i-a recidivat o accidentare mai veche la gleznă a fost sub tratament în această săptămână dar în ultimele două zile s-a antrenat normal alături de colegii lui şi are şanse foarte mari să se afle pe teren.
Partida de la Krems va fi arbitrată de o brigadă din Turcia formată din Kursad Erdogan şi Ibrahim Ozdeniz iar observator delegat din partea EHF va fi germanul Hans Thomas. În Sporthalle din Krems, „studenţii” vor fi susţinuţi de aproximativ 30 de suporteri care au plecat încă de ieri în Austria.

Programul complet al sferturilor de finală Challenge Cup:

UCM Reşiţa – Proleter Naftagas
UHK Krems – CS Universitatea Suceava
BSV Bern Muri – Ştiinţa Bacău
HC Buducnost Podgorica – Beşiktaş Istanbul

Meciurile retur vor avea loc pe 4 şi 5 aprilie.


Intră acum și în grupul de