Primarul si viceprimarul din Siret renuntă la indemnizatii în semn de solidaritate cu angajații


Intră acum și în grupul de

Primarul si viceprimarul orașului Siret împreună cu aleșii locali din PNL au decis reducerea salariilor, respectiv a indemnizatiei de consilier cu 10%, respectiv 50%. Potrivit consilierului primarului orasului Siret, Viorel Haiura, această hotărâre s-a luat în semn de solidaritate cu salariații instituției primăriei care nu primesc o parte din sporurile care li se cuvin din cauza lipsei disponibilităților financiare, cauzată de sumele insuficiente primite pentru echilibrare.

Executivul siretean a luat această decizie printr-o notă internă ce va fi pusă în aplicare începând cu 1 aprilie. În ceea ce-i privește pe consilierii din cadrul grupului PNL, a fost inițiat deja un proiect de hotărâre în acest sens ce va fi discutat la proxima ședință de consiliu, așa cum prevede legea în vigoare privind transparența administrativă.

Consilierul primarului orașului Siret menționează că sumele astfel economisite vor fi folosite, în ordinea priorităților pentru cantina de ajutor social, iluminat public și acoperirea golurilor financiare existente în bugetul de venituri și cheltuieli, în valoare de peste 50 de miliarde lei vechi.


Intră acum și în grupul de