Comisia de Disciplină a AJF Suceava încearcă să scape de „flagelul” situaţiilor de substituire de jucători


Intră acum și în grupul de

Una dintre cele mai vechi, dar în acelaşi timp cele mai reprobabile situaţii care se petrec îndeosebi în Ligile a V-a şi a IV-a, este cea de substituire de jucători. Unii dintre cei care conduc destinele echipelor din aceste eşaloane încearcă să „păcălească” fotbalul introducând în teren, pe „fals” cum se spune, jucători în dorinţa de a câştiga. Comisia de Disciplină a AJF Suceava se străduieşte demult să scape de aceste practici şi de fiecare dată când întâlneşte astfel de situaţii le pedepseşte drastic.

La meciul Locomotiva Dorneşti – Carpaţi Gălăneşti oaspeţii au contestat introducerea pe teren a doi jucători Daniel Conopie şi Vasile Solovăstru. După ce a analizat cazul, Comisia de Disciplină a admis contestaţia şi a omologat meciul cu scorul de 3 – 0 pentru cei de la Gălăneşti.

Tot în acest joc s-a mai petrecut un eveniment reprobabil, după ce a fost eliminat de pe teren pentru lovirea cu pumnul a unui adversar, jucătorul Gheorghe Maximiuc de la Locomotiva Dorneşti a încercat să-l lovească şi pe arbitrul Iosif Lucaci şi pe delegatul celor de la Carpaţi Gălăneşti. Comisia de Disciplină a AJF l-a suspendat pe Maximiuc pentru 3 etape şi i-a acordat o penalitate sportivă de 200 de lei şi a acordat şi un avertisment grupării din Dorneşti.

Un alt caz de substituire de jucător s-a petrecut la meciul Progresul Salcea – Viitorul Adâncata, oaspeţii contestând folosirea jucătorului Justinian Giurcă. Comisia de Disciplină a AJF Suceava a admis contestaţia celor din Adâncata şi a omologat partida cu scorul de 3 – 0 pentru aceştia. De asemenea, formaţia Progresul Salcea a primit avertisment din partea Comisiei de disciplină. Cea de-a treia omologare de rezultat s-a petrecut în cazul partidei restanţă dintre Stejarul Cajvana şi Flacăra Vicov, meci programat în 25 martie. Cum echipa oaspete nu s-a prezentat la acest joc, Comisia de Disciplină a omologat partida cu scorul de 3 – 0 pentru căjvăneni şi a acordat o penalitate sportivă de 200 de lei pentru cei de la Flacăra Vicov.

Comisia de Disciplină a AJF Suceava a luat decizia de omologare cu scorul de 3 – 0 pentru echipa Colegiul Naţional „Nicu Gane” a disputei cu Bradul Vama pentru că oaspeţii au folosit doi jucători, Liviu Bodea şi Silviu Simionescu, aflaţi în stare de suspendare. Gruparea Bradul Vama a primit şi o penalitate sportivă de 300 de lei.

Ultimul caz în care Comisia de Disciplină a AJF Suceava a omologat scorul unei partide s-a petrecut la partida Rarăul Câmpulung – CS Gura Humorului din campionatul juniorilor C. Delegatul formaţiei oaspete a uitat legitimaţiile acasă şi nu a reuşit să se întoarcă la meci în timp util. În acest caz Comisia de Disciplină a omologat partida cu 3 – 0 pentru cei de la Rarăul Câmpulung şi a acordat un avertisment celor de la CS Gura Humorului.

Comisia de Disciplină a AJF Suceava a întâlnit o situaţie deosebită la partida dintre Şomuzul Preuteşti – Avântul Baia scor 4 – 1. Gazdele au contestat folosirea jucătorului Marius Cremene care era legitimat şi la cei de la Şomuzul şi la cei de la Baia. Sportivul a fost dus în eroare de cei de la Avântul Baia că poate fi legitimat mai devreme de doi ani de la ultima legitimare.

Comisia de Disciplină a hotărât să păstreze legitimarea mai veche şi a anulat-o pe cea mai nouă de la Avântul Baia. Jucătorul Marius Cremene a fost suspendat 11 etape, până în 14 iunie 2009 şi a primit o penalitate sportivă de 100 de lei. Două etape de suspendare au primit Cătălin Brezan de la Rapid CFR III Suceava pentru că după ce a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene a proferat injurii la adresa arbitrilor şi juniorul Cătălin Tcaciuc de la Foresta Moldoviţa care a fost eliminat pentru lovirea cu pumnul a unui adversar. Brezan a primit şi o penalitate sportivă de 120 de lei, Tcaciuc primind o penalitate de 70 de lei.

Câte o singură etapă de suspendare au primit din partea Comisiei de Disciplină a AJF Suceava: Aurel Tipa de la Rapid CFR III Suceava echipa de juniori, Bogdan Bidalan de la Florconstruct Pătrăuţi, Iliuţă Ţugui de la Bradul Putna, Bogdan Marţolea de la Flacăra Roşie Udeşti, George Roşu de la Progresul Ilişeşti, Mihai Olaru de la Bucovina Frătăuţii Noi, Cătălin Alexandrescu de la Avântul Grămeşti şi Ioan Crainiciuc de la voinţa Stroieşti. Aurel Tipa a fost eliminat pentru injurii, iar Cătălin Alexandrescu pentru fault în situaţie de ultim apărător ei fiind sancţionaţi cu penalităţi sportive de 30 de lei. Toţi ceilalţi au fost eliminaţi pentru cumul de cartonaşe galbene şi au primit penalităţi sportive de 20 de lei.

Constructorul Dărmăneşti a primit un avertisment şi o penalitate sportivă de 50 de lei din partea Comisiei de Disciplină pentru că jucătorii ei au primit 5 galbene la meciul cu Stejarul Cajvana.
Antrenorul Mircea Vezeteu de la Rapid CFR III Suceava a fost sancţionat cu o etapă de suspendare şi o penalitate sportivă de 100 de lei conform articolului 28.4 din RDAJF pentru proteste şi injurii la adresa arbitrului la meciul Voinţa Stroieşti – Rapid CFR III Suceava.


Intră acum și în grupul de