Modificări în programul Universităţii Suceava (Handbal, Liga Naţională)


Intră acum și în grupul de

Întrucât pe 25 aprilie este programat turul semifinalei cu BSV Bern Muri, oficialii Universităţii Suceava au discutat deja cu omologii lor de la CSM Oradea şi au stabilit ca meciul din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale să se dispute miercuri, 15 aprilie, de la ora 17.

Directorul tehnic al sucevenilor, Petru Ghervan a precizat că va discuta şi cu antrenorul Ion Crăciun, pentru a muta şi meciul din etapa a XXIV-a cu CSM Medgidia. Partida cu gruparea constănţeană nu se va mai putea disputa pe 2 mai întrucât atunci, cel mai probabil, va avea loc returul cu Bern Muri din Cupa Challenge. „Dacă vom juca sâmbătă returul, atunci vom programa marţi partida cu Medgidia, iar dacă meciul din Elveţia se va juca duminică, atunci vom evolua miercuri cu Medgidia. Sunt convins că vom găsi înţelegere”, a explicat Petru Ghervan.

Semifinalele, o premieră şi pentru Bibirig

Chiar dacă de-a lungul carierei sale a evoluat împotriva unor formaţii ca Skovde (Suedia), Sandefjord (Norvegia), Viborg (Danemarca), MKB Veszprem (Ungaria), THW Kiel (Germania) sau Ciudad Real (Spania), Leonard Bibirig îi îndeamnă la calm pe suporterii suceveni. „Ne-am dorit să jucăm cu Bern Muri, dar asta nu înseamnă că suntem deja calificaţi. Avem de jucat atât partidele din Cupa Challenge, dar nu trebuie să neglijăm nici jocurile din campionat, mai ales că avem de îndeplinit obiectivul de a ne califica şi anul viitor în cupele europene”, a spus Bibirig.

Veteranul „studenţilor” se află la 10-lea sezon în cupele europene, el evoluând în toate competiţiile organizate sub egida EHF, însă niciodată nu a ajuns în penultimul act. Bibirig a marcat nu mai puţin de 48 de goluri în cupele europene, 18 dintre acestea fiind reuşite în tricoul universitarilor.

Patru jucători de la CS Universitatea nu sunt la primul duel cu o formaţie elveţiană

Cu o zi înaintea tragerii la sorţi de la Viena, Iulian Andrei a spus că-şi doreşte să-i înfrunte în semifinale pe elveţienii de la BSV Bern Muri. Sorţii i-au îndeplinit dorinţa portarului Universităţii Suceava, care va avea astfel ocazia să se revanşeze în faţa unei echipe din Ţara Cantoanelor. În sezonul 2004-2005 al Cupei Cupelor, pe când evolua la HCM Piatra Neamţ, Andrei a fost eliminat din competiţie în turul secund, de formaţia elveţiană Kadetten Schaffhaussen. Iulian Andrei precizase că-i vrea ca adversari pe cei de la Bern Muri şi datorită faptului că echipa suceveană ar avea la dispoziţie mai multe materiale video de la Ştiinţa Bacău, pe care să studieze jocul elveţienilor. Din echipa nemţeană, care în 2004 a înfruntat pe Kadetten, mai făceau parte alţi trei handbalişti, care acum evoluează la Suceava, Cristian Bursuc, Florin Dospinescu şi Marius Ignat.


Intră acum și în grupul de