Managerul lui Bern Muri este bucuros că echipa sa va juca împotriva “studenţilor” (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Bucurie şi în tabăra elveţienilor după tragerea la sorţi de marţi. Oficialii echipei Bern Muri sunt optimişti în privinţa şanselor de calificare în finală, după ce au aflat că vor înfrunta o echipă din România, care, în sezonul trecut s-a clasat pe un loc inferior Ştiinţei Bacău, pe care au eliminat-o în sferturi. „Avem şanse bune de a ajunge în finală. Avem experienţa unei deplasări în România şi am luat pulsul handbalului de acolo, care este unul de calitate. Suceava este o echipă care teoretic ar trebui să fie mai slabă decât Bacău, dar dacă au ajuns în semifinale nu va fi chiar uşor. Avem avantajul că vom juca returul acasă”, a declarat managerul Daniel Weber, care a mai precizat că mizează şi pe experienţa antrenorului Peter Bachmann, cel care în 2005 a câştigat Cupa Challenge, pe când antrena echipa Wacker Thun.

Cel mai bun marcator al formaţiei BSV Bern Muri în actuala stagiune a Cupei Challenge este Sepp Schwander (25 ani). Autor a 39 de goluri, Schwander a fost inamicul numărul unu al băcăuanilor, el marcând nu mai puţin de 20 de goluri în dubla manşă din „sferturi” contra Ştiinţei. Schwander a venit vara trecută de la Wacker Thun, echipă cu care în sezonul 2004-2005 a cucerit Cupa Challenge, respectiva grupare fiind ultima formaţie care a mai câştigat această competiţie înainte să înceapă dominaţia echipelor din ţara noastră. Un alt jucător al elveţienilor care a câştigat în 2005 Cupa Challenge este Marc Vonlanthen.

BSV Bern Muri are din toamna trecută un buget foarte mare şi obiectivul antrenorului Peter Bachmann este de a construi o echipă care în sezonul viitor să se lupte pentru câştigarea campionatului elveţian. Pe lângă jucătorii pe care i-a adus la începutul sezonului de la fosta sa formaţie, Wacker Thun, Bachmann va putea conta şi pe serviciile golgheterului primei ligi elveţiene, Micha Kaufmann, care astăzi a semnat un contract pe doi ani cu viitoarea adversară a „studenţilor”.

Printre cele mai galonate grupări din Elveţia se numără Kadetten Schauffhausen, Amicitia Zurich, ambele semifinaliste în Cupa Cupelor şi TSV St. Otmar St. Gallen, echipă care a ajuns în penultimul act al Cupei EHF. În acest moment, Bern Muri se află pe locul patru în competiţia internă, următorul meci al adversarilor echipei locale fiind programat pe 15 aprilie, pe teren propriu, contra liderului Amicitia Zurich.


Intră acum și în grupul de