Dacă ajunge în finala Challenge Cup, CSU Suceava nu poate juca pe teren propriu! (Handbal, Cupa Challenge)


Intră acum și în grupul de

Veste şoc pentru suporterii echipei de handbal CS Universitatea Suceava. Dacă vor trece de elveţienii de la BSV Bern Muri, “studenţii” riscă să nu poată juca meciul de pe teren propriu din ultimul act al competiţiei. Motivul? Sala de sport de la LPS nu îndeplineşte criteriile impuse de Federaţia Europeană de Handbal. Pentru a putea evolua acasă în finala Challenge Cup, clubul CS Universitatea trebuie să dispună de o sală a cărei suprafaţă de joc să aibă demarcate doar liniile terenului de handbal.

Totodată, clubul gazdă trebuie să asigure 10% din locurile disponibile, suporterilor echipei oaspete, dar nu mai puţin de 200, în cazul sălii de la LPS, acest lucru însemnând aproape jumătate din capacitatea locurilor. Nu în cele din urmă, sala în care se dispută o manşă a finalei trebuie să ofere condiţii şi reprezentanţilor mass-media: 40 de locuri dotate cu acces la internet şi vizibilitate maximă.
Chiar dacă nu se gândesc încă la finală, oficialii Universităţii Suceava analizează posibilităţile pe care le-ar avea la dispoziţie. Una dintre acestea ar fi să împrumute o suprafaţă de joc de la un club de talie din România, aceasta urmând să fie amplasată peste cea existentă la LPS, cu două-trei zile înaintea posibilei manşe de la Suceava.

Referitor la numărul de locuri oferite oaspeţilor şi la dotările necesare reprezentanţilor mass-media, sucevenii ar putea încerca obţinerea unei derogări de la EHF. Printre cluburile de la care oficialii universitari ar putea împrumuta suprafaţa de joc se află Oltchim Rm. Vâlcea, Rulmentul Braşov sau Steaua Bucureşti.

Dacă nu vor găsi înţelegere la Federaţia Europeană de Handbal, conducătorii CSU Suceava se gândesc şi la posibilitatea, ca în cazul în care vor ajunge în finală, să joace meciul de pe teren propriu la Roman, acolo unde există o sală de sport conformă cu ultimele cerinţe ale forului european. De asemenea, în cazul în care finalistele ar fi UCM Reşiţa şi CS Universitatea Suceava, ambele manşe ale finalei Challenge Cup s-ar putea disputa pe terenul echipei antrenate de Aihan Omer.


Intră acum și în grupul de