Gabriela Szabo a vizitat bazele sportive din Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Gabriela Szabo, s-a aflat luni, pentru mai bine de jumătate de zi, la Vatra Dornei. Fosta campioană olimpică şi mondială a venit la invitaţia antrenorului Cristian Prâsneac, pentru a vizita bazele sportive din zonă, în vederea modernizării acestora.

Gabi Szabo a venit la Vatra Dornei însoţită de soţul şi, totodată, fostul ei antrenor, actualul antrenor federal Zsolt Gyongyossy. Cei doi sărbătoriseră la Bistriţa Paştele Catolic, alături de familia Gabrielei, onorând de această dată şi invitaţia atletului dornean.

Vicepreşedintele Federaţiei de Atletism şi-a început ziua cu o cafea la „Living Room Caffe”, după care a vizitat Palatul Comunal, fiind întâmpinată la Primărie de către primarul Ioan Moraru, preşedintele CSM Dorna, care i-a prezentat un scurt istoric al oraşului, precum şi parte din problemele cu care se confruntă sportul de la Dorna, cu precădere secţia de atletism. Doleanţele au venit mai ales din partea faptului că nu există încă la poalele Dealului Negru o bază sportivă care să poată găzdui competiţii măcar de nivel naţional, însă Gabriel Szabo a declarat că va încerca pe toate căile atragerea de fonduri pentru Vatra Dornei, garantând consultanţă din partea Federaţiei a cărei vicepreşedinte este. “Încerc să ajut profesorii şi antrenorii de sport cu tot ce pot eu. Adică să merg în astfel de locuri, să văd care este situaţia şi să fac lobby pe lângă Primării şi Consilii Judeţene pentru a oferi copiilor condiţii cât mai bune. Atletismul nu este un sport foarte scump. Ai nevoie de un stadion şi de câteva trasee de alergare în pădure. Deci nu ar fi foarte costisitor să faci un stadion de atletism. Cu 500.000 de euro cred că s-ar putea face o bază extraordinar de modernă aici, unde locuitorii acestui oraş să se bucure şi nu numai cei care fac sport de performanţă”, a declarat Gabriela Szabo.

La rândul său, antrenorul federal a promis că va încerca organizarea unor cantonamente la Dorna, precum şi a unor întâlniri de perfecţionare a antrenorilor de atletism din România.

Înainte de a câştiga 3 titluri de campioană europeană, 7 de campioană mondială şi aurul olimpic la Sidney, Gabriela Szabo s-a pregătit la Vatra Dornei. Atleta a dezvăluit acest lucru în cadrul vizitei pe care a efectuat-o luni în localitatea suceveană. “Îmi aduc aminte cu plăcere că în 1988 m-am pregătit şi eu aici 10 zile. Mă întorc acum după foarte mulţi ani şi chiar sunt fericită că am putut să îl onorez pe domnul Cristian Prâsneac cu prezenţa mea la Vatra Dornei”, a mărturisit Gabriela Szabo.

La finalul vizitei efectuate la primărie, edilul-şef al municipiului Vatra Dornei i-a înmânat Gabrielei o plachetă şi o „diplomă de ilustru şi distins vizitator”, prezentându-le oaspeţilor şi Sala Oglinzilor. La ieşirea din Primărie, Gabi a fost invitată la Muzeul de Etnografie, muzeograful Minorica Dranca făcând o scurtă trecere în revistă a exponatelor şi a compartimentelor muzeului. Vizita a continuat la Stadionul Municipal, acolo unde oaspeţii au fost însoţiţi de către viceprimarul Mircea Rusu, Gabi văzând „la faţa locului” cum stau lucrurile în acest moment. Tot aici, grupa de copii a secţiei de atletism, îndrumaţi de Cristi Prâsneac, i-au oferit oaspetei un coşuleţ cu ouă încondeiate, precum şi buchete de flori, primind „în schimb” autografe, fosta campioană zăbovind minute bune pentru a se fotografia cu toată lumea.

Delegaţia a urcat apoi pe Dealul Runc, pentru a vedea pista de role, folosită de atleţii dorneni pentru antrenamente. Următoarea etapă a vizitei a cuprins o vizită la Ape Minerale BUCOVINA, unde s-au vizitat secţiile de îmbuteliere ale fabricii, punându-se şi primele baze ale unui parteneriat între producătorul de ape şi Federaţia de Atletism, fosta campioană vizitând apoi şi secţia de „topite” a altui mare agent economic, Grupul LaDORNA. Finalul vizitei a fost consemnat la „Casa Bucovineană”, unde oaspeţii lui Cristi Prâsneac au luat masa, Gabi alegând o salată şi pui la grătar, iar Zsolt un platou tradiţional, după care s-au îndreptat către casă, familia Szabo- Gyongyossy locuind lângă Bucureşti, la Corbeanca.

Sportiv şi antrenor la secţia de atletism a clubului Dorna Vatra Dornei, Cristian Prâsneac a prezentat motivele pentru care îşi doreşte atât de mult modernizarea bazei sportive. “Modernizarea actualei baze sportive ar însemna mult nu numai pentru atletism, ci şi pentru cei care practică alte sporturi. Ar putea veni foarte mulţi sportivi în cantonament aici şi astfel am avea de câştigat cu toţii, ţinând cont că Vatra Dornei este o staţiune turistică şi beneficiază de un număr mare de locuri de cazare. Modernizarea actualei baze sportive ar consta în drenajul gazonului de fotbal şi o pistă de atletism pe care să se poată organiza concursuri naţionale şi internaţionale”, a declarat Cristian Prâsneac.


Intră acum și în grupul de