Oul de Cartea Recordurilor va fi montat în piaţa centrală a municipiului în cursul zilei de marţi


Intră acum și în grupul de

Deşi în centrul Sucevei echipa firmei producătoare Hana Service Buzău încă lucrează la şlefuirea suprafeţei exterioare a oului uriaş în valoare de 10.000 Euro, edilii municipiului reşedinţă de judeţ susţin că operaţiunile de montare vor fi finalizate marţi, urmând ca miercuri să se desfăşoare celelalte etape de pregătire şi finalizare a oului de Cartea Recordurilor.

Cele două jumătăţi ale oului gigant, viitor record Guiness Book, care au ajuns luni dimineaţă la Suceava cu un transport agabaritic, urmează să fie îmbinate în cursul zilei de marţi şi amplasate pe o ţeavă metalică care oferă susţinere ornamentului. Tot marţi, cu ajutorul unei macarale, oul gigant va fi ridicat şi montat pe un suport special creat, în piaţa centrală a municipiului Suceava, lângă fântâna arteziană.

Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat pentru NewsBucovina.ro că acest ou, simbol al Bucovinei, va fi “încondeiat” în cursul zilei de miercuri cu folie autocolantă realizată de Tipografia Celestin. “După finalizarea lucrărilor de montare şi ornare a oului, un grup de copii vor susţine joi un recital, care va avea loc în piaţa centrală, în zona în care este amplasat oul, simbol al Bucovinei”, a precizat Viorel Seredenciuc.

Realizat din fibră de sticlă, cu o structură rezistentă din ţevi de material plastic şi fiind susţinut de o ţeavă centrală metalică, celebrul ou urmează să fie “închistrit” după un model avizat de ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Acesta va fi pictat în roşu şi negru, culorile reprezentative ale Bisericii Ortodoxe, având ca element central semnul Crucii.


Intră acum și în grupul de