Au mai rămas 3 zile până la semifinala cu Bern Muri! (Handbal)


Intră acum și în grupul de

Paştele a trecut repede pentru handbaliştii de la Universitatea Suceava care de luni seară şi-au reluat antrenamentele. La şedinţele de pregătire au participat toţi jucătorii inclusiv Ioan Tcaciuc şi Bogdan Pralea. Dacă primul nu mai are niciun fel de problemă deşi nu este încă refăcut 100%, prezenţa portarului Pralea la jocul de sâmbătă cu Bern Muri este pusă sub semnul întrebării. “Pralea a făcut un tratament minuţios şi acum este în faza de recuperare. Se simte bine însă nu ştim sigur dacă putem conta pe el contra elveţienilor. El a făcut mai multe investigaţii clinice şi în cazul nefericit în care nu se va recupera în totalitate sau accidentarea lui va recidiva ar putea fi nevoie chiar de o intervenţie chirurgicală. Sperăm însă că nu se va ajunge până acolo, mai ales că situaţia lui se îmbunătăţeşte de la o zi la alta”, a explicat Petru Ghervan.

Directorul tehnic al CSU Suceava a precizat ieri că a discutat deja cu cluburile Steaua şi Oltchim pentru a împrumuta suprafaţa de joc cerută de EHF în vederea organizării unei manşe a finalei Challenge Cup, în condiţiile în care gruparea suceveană va trece de Bern Muri. „Am avut mai multe discuţii şi nu se pune problema să jucăm în altă parte decât la Suceava. Am luat legătura cu Steaua şi Rm. Vâlcea, care şi-au arătat disponibilitatea de a ne ajuta. Va trebui să vedem care ofertă va fi mai avantajoasă pentru noi din punct de vedere financiar pentru că asta ar însemna ca unul din cele două cluburi să trimită suprafaţa de joc şi o echipă de muncitori pe care să-i plătim noi. Ne-am dori să avem montată această suprafaţa cu 2-3 zile înainte de meci, pentru a face şi câteva antrenamente. Cu siguranţă cel mai important este acum să ajungem în finală şi cred că toate aceste probleme de organizare ne vor aduce un plus de experienţă pentru anii următori”, a declarat Petru Ghervan.

Începând de ieri, CS Univeristatea a scos la vânzare bilete pentru prima manşă a semifinalei cu Bern Muri, meci programat sâmbătă, 25 aprilie, de la ora 17. Preţul unui tichet este de 10 lei. „Abonaţii clubului pot veni la sediul nostru pentru a cumpăra biletele. Am promis că le vom da încă de marţi însă nu am reuşit să le fiscalizăm. Se vor vinde bilete şi pentru ceilalţi doritori, în limita numărului disponibil. De asemenea este posibil să mai vindem câteva bilete şi sâmbătă, cu o oră înainte de joc, în condiţiile în care invitaţii noştrii ne vor anunţa că nu participă la meci”, a precizat Petru Ghervan.

Delegaţia celor de la Bern Muri va ajunge vineri la ora 12.20 în România. Jucătorii şi staff-ul echipei din Ţara Cantoanelor vor fi preluaţi de la Aerosportul “Henri Coandă” de un autocar al clubului universitar. Oaspeţii de sâmbătă ai “studenţilor” au început deja şicanele. Elveţienii s-au interesat dacă mijlocul de transport cu care vor circula pe ruta Bucureşti-Suceava are dvd-player iar antrenorul Peter Bachmann a cerut oficialilor CSU să permită echipei sale programarea a două antrenamente, unul vineri seară şi altul sâmbătă dimineaţă. “Au spus că vor să vadă nişte filme în drum spre Suceava însă eu cam ştiu de ce le trebuie dvd-player. Oricum vor avea aşa ceva la dispoziţie”, a spus Petru Ghervan. Directorul tehnic al CSU Suceava a mai precizat că în opinia sa elveţienii au rezervat spaţiu orar pentru două antrenamente însă sigur vor face doar unul.


Intră acum și în grupul de