Marea dezamăgire de primăvară în materie de fotbal


Intră acum și în grupul de

Cetatea Suceava – Dinamo II Bucureşti 0 – 2 (Fotbal, Liga a II-a)
Neputiincioşi, lipsiţi de vlagă şi ghinionişti. Aşa s-au prezentat fotbaliştii Cetăţii la ora meciului cu Dinamo II. În faţa unei echipe scăpate de grijile retrogradării, sucevenii au capotat inexplicabil şi au pierdut cu 0-2 ajungând din nou în postura de “lanternă roşie” a primei serii din eşalonul secund.

Lucrurile se complică pentru gruparea din Areni, iar calculele oficialilor nu se mai potrivesc cu jocul echipei, care a lăsat mult de dorint în confruntarea cu “câinii roşii”. Sucevenii au început jocul în jumătatea de teren a adversarilor şi primele ocazii de gol le-au aparţinut. Onciu a lovit bara transversală cu un şut de la aproximativ 25 de metri, în minutul 10, şi poate alta ar fi fost desfăşurarea meciului dacă balonul ar fi intrat în poarta lui Andrei Vlad.
Norocul i-a părăsit însă pe elevii lui Ovidiu Murariu, care în minutul 29 ne-au amintit de “scenele” din tur. Gabi Şuleru a intrat într-o altercaţie verbală cu un fundaş dinamovist, imediat s-a creat un meleu de jucători şi spiritele au fost cât pe ce să degenereze însă centralul Florin Marcu a intervenit la timp. Până la pauză, oaspeţii au egalat sitauţia la capitolul bare. În minutul 43, Cristi Pulhac a centrat bine de pe partea stângă, iar Bădăuţă a reluat cu latul în bara transversală a porţii căpitanului Roheţki.

Actul secund a început cum nu se putea mai prost pentru “galben-albaştri”, care după doar două minute s-au văzut conduşi. Melinte a centrat de pe dreapta şi uriaşul Mendy, scăpat din marcaj, a înscris din 7 metri. La acest scor, Murariu a schimbat ambii atacanţi, în locul lui Guriţă şi Homneac, ambii cu evoluţii foarte slabe, intrând Colban şi Dumitru.

Chiar dacă ofensiva s-a revigorat vizibil după cele două modificări, cei care au punctat au fost tot dinamoviştii. Francezul Mendy a luat rolul servantului profitând de apărarea adormită a Cetăţii şi l-a găsit bine pe Predescu, care nu i-a lăsat nicio şansă goalkeperului sucevean.
Până la finalul întâlnirii gazdele au încercat să reducă din handicap însă lipsa de luciditate la finalizare şi-a spus cuvântul. Cetatea a pierdut cu 0-2 şi a ajuns la un îngrijorător -15 în clasamentul adevărului.

După meci, în jur de 20 de suporteri ai Cetăţii l-au aşteptat pe preşedintele Dumitru Moldovan pentru a-i reproşa jocul slab al echipei şi lipsa de dăruire a jucătorilor. Fanii au acuzat titularizarea lui Guriţă şi Homneac în detrimentul lui Dumitru şi Colban, viaţa extrasportivă a unor componenţi ai lotului, jocul slab practicat de Sevaciuc, Romaniuc sau Azaharioaei, precum şi slaba implicare a autorităţilor locale în sprijinirea echipei de fotbal.

Pentru trupa lui Murariu urmează momentul zero în etapa de sâmbătă, la Roman, unde va înfrunta principala contracandidată la retrogradare, Ştiinţa, echipă care acum este antrenată de fostul tehncian al Cetăţii, Marian Pană.

Au evoluat formaţiile:
Cetatea: Roheţki – Sevaciuc, Feraru, Halip – Azaharioaiei (80 Golofca), Onciu, Şuleru, Celpan – Romaniuc – Homneac (59 Dumitru), Guriţă (53 Colban). Antrenor: Ovidiu Murariu
Dinamo II: Andrei Vlad – Melinte, Niţu, Nae, Muşat – Predescu, G. Marcu, Bucşă, Pulhac (72 Alexandru Dragomir) – Bădăuţă, Mendy. Antrenor: Cornel Ţălnar


Intră acum și în grupul de