E oficial! Lucescu Jr este noul selecţioner! (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Răzvan Lucescu este noul selecţioner la naţionalei României. În vârstă de 40 de ani, Lucescu Jr. l-a înlocuit pe Victor Piţurcă, demis luna trecută de la cârma naţionalei după rezultatele dezastruoase din preliminariile CM 2010. Primul ofertat pentru a-i lua locul lui Piţurcă a fost chiar Mircea Lucescu, tatăl lui Răzvan, însă acesta a refuzat, preferând să îşi prelungească înţelegerea cu Şahtior Doneţk.

Răzvan Lucescu a fost numit antrenor al naţionalei României în urma deciziei de miercuri a Comitetului Executiv al FRF, cel care-l desemnase pe Ionuţ Lupescu să poarte negocieri cu mai mulţi tehnicieni aflaţi în vizorul federaţiei pentru postul de selecţioner. Deşi pe lista iniţială a FRF se aflau mai multe nume, printre care Dan Petrescu, Gică Hagi, Cosmin Olăroiu, Loţi Boloni sau Ioan Andone, cea mai potrivită alegere, în viziunea federalilor, a fost antrenorul lui FC Braşov, Răzvan Lucescu.

În cariera de jucător, Răzvan Lucescu a evoluat la echipe precum Sportul Studenţesc, FC Naţional, FC Braşov, FCM Bacău şi Rapid. De menţionat că Lucescu Jr. nu are niciun meci sub tricolor, ca jucător, şi este primul antrenor al naţionalei aflat în această postură, după Mircea Rădulescu (1990-1992).

Fostul portar şi-a început cariera de tehnician chiar la gruparea ardeleană, în 2004, formaţie pe care a reuşit să o salveze de la retrogradare.

Cele mai mari performanţe de până acum ale lui Lucescu Jr. se leagă însă de Giuleşti, unde tehnicianul a antrenat timp de trei ani, între 2004-2007. Cu gruparea vişinie, Răzvan Lucescu a câştigat două Cupe ale României, iar pe plan internaţional a reuşit cea mai mare mare performanţă a Rapidului în cupele europene, un sfert de finală în 2006, unde a fost eliminat de Steaua după două meciuri fără înfrângere, 1-1 şi 0-0.

Din 2007, a revenit la FC Braşov, reuşind să promoveze cu gruparea de sub Tâmpa în prima divizie, în vara trecută. Lasă Braşovul pe locul 8 în liga I, cu 42 de puncte după 27 de etape.


Intră acum și în grupul de