Viorel Hizo, noul antrenor al Rapidului (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Viorel Hizo a fost numit în funcţia de antrenor principal al Rapidului, după ce Marian Rada a demisionat din funcţie în cursul zilei de duminică, a declarat directorul tehnic al giuleştenilor, Nicolae Manea. “Rada a demisionat, în mare măsură, din cauza rezultatelor. Hizo îi va lua locul până la finalul campionatului. Mai multe amănunte veţi afla luni, la conferinţa de prezentare”, a spus Manea, care va rămâne în funcţia de director tehnic.

“Am înţeles de la domnul Sichitiu că Marian Rada a demisionat. A fost decizia lui şi sunt de acord cu ea. Consider că era nevoie de un şoc la echipă. A fost numit în locul său Viorel Hizo, un antrenor cu experienţă, care cunoaşte foarte bine Rapidul şi care ne-a salvat de atâtea ori”, a declarat şi patronul George Copos.
Oficialul rapidist susţine că era nevoie de schimbarea antrenorului, pentru că “Rapid s-a îndepărtat prea mult de Europa League”. “Eu consider că era nevoie pentru că Rapid s-a îndepărtat mult prea mult de Europa League. Rapid are un lot cu jucători mult prea valoroşi, jucători de Liga Campionilor nu de locurile 7-8. Eu spun că mai sunt şanse la cupele europene, chiar dacă mai sunt doar câteva etape până la finalul sezonului”, a explicat acţionarul majoritar.

Copos îi reproşează lui Marian Rada că nu a fost suficient de exigent cu jucătorii rapidişti. “Marian Rada este un om mult prea bun. Dacă e să îi reproşez ceva, ăsta e singurul lucru pe care i-l reproşez, faptul că trebuia să fie mai exigent. A fost prea bun cu ei. Nu ştiu ce se va întâmpla deocamdată cu Marian Rada. O să vedem dacă rămâne în cadrul clubului”, a menţionat Copos pentru Mediafax.

Acţionarul majoritar a precizat că Viorel Hizo a semnat un contract valabil doi ani şi jumătate cu Rapid. “Contractul lui este de doi ani şi jumătate. Obiectivul este clar, calificarea în Europa League în acest sezon. Dacă ne duce în cupele europene, Viorel Hizo are opţiune de prelungire a contractului pe încă doi ani. El va lucra cu oamenii care sunt acum la Rapid. Nici Nae Manea, nici altcineva nu pleacă. Toată lumea rămâne pe loc în afară de antrenorul principal”, a adăugat George Copos.

Hizo va fi ajutat de acelaşi staff tehnic pe care l-a avut şi Rada, în frunte cu Adrian Iencsi. Tehnicianul nu a dorit să comenteze numirea sa în funcţie, preferând să spună: “Noaptea e un sfetnic bun pentru mine. Mai vorbim mâine”.


Intră acum și în grupul de