Manchester United merge în finală en-fanfare (Fotbal, Champions League)


Intră acum și în grupul de

Manchester United a câştigat şi a doua manşă a semifinalei Ligii Campionilor, scor 3-1, marţi seară, în deplasare la Londra, cu Arsenal, şi este la doar o victorie distanţă de păstrarea trofeului, lucru nereuşit de nicio echipă în istoria de 20 de ani a competiţiei.

Partida de pe Emirates Stadium a început cum nu se putea mai rău pentru gazde, care au primit două lovituri în primele zece minute de joc, sud coreeanul Park Ji-Sung şi Cristiano Ronaldo speculând pentru „diavoli” erorile grave ale „tunarilor” Kieran Gibbs şi Manuel Almunia.

Situaţia de pe teren din primele 45 de minute a fost poate cel mai bine rezumată, după meci, de fundaşul stânga al echipei învingătoare, francezul Patrice Evra: „În prima repriză, am avut impresia că suntem 11 bărbaţi care joacă împotriva a 11 copii”.
Odată cu risipirea şanselor de calificare, Arsenal nu a mai contat în ofensivă şi Ronaldo a mai creat un moment de magie, finalizând un superb contraatac, după o oră de joc. Evoluţia foarte bună a portughezului a fost lăudată şi de antrenorul Alex Ferguson.

Seara lui Alex Ferguson nu a fost însă una perfectă, mijlocaşul Darren Fletcher fiind eliminat de arbitrul partidei, italianul Roberto Rosetti, şi va rata finala de la Roma. Mai mult, Fletcher a primit cartonaşul roşu pentru un fault în careu asupra lui Cesc Fabregas, iar din lovitura de pedeapsă acordată, olandezul Robin Van Persie a marcat golul de onoare al „tunarilor”.

Arsenal strânsese, înaintea acestui meci, 27 de partide consecutive fără înfrângere pe teren propriu în competiţiile europene. Ultima înfrângere „acasă” a „tunarilor” în Europa data din 2004, când Chelsea învingea cu 2-1, pe bătrânul stadion Highbury. Mai mult, United câştigase doar o singură dată în ultimele zece vizite pe terenul lui Arsenal.


Intră acum și în grupul de