Bătălie pe funcţii!


Intră acum și în grupul de

Candidaţii pentru funcţiile de conducere în cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava, Direcţiei Judeţene pentru Tineret Suceava şi a cluburilor departamentale se vor prezenta pe 14 mai la Ministerul Tineretului şi Sportului unde va avea loc evaluarea cunoştinţelor şi aptitudinilor manageriale, pe baza unor proiecte de management, pentru posturile de director coordonator şi director coordonator adjunct.

Astfel, proiectele de management prezentate de candidaţi vor fi elaborate pentru o perioadă de maximum 4 ani şi vor cuprinde cel puţin următoarele:

a) identificarea problemelor existente în domeniul de activitate al serviciului public deconcentrat;
b) obiective şi direcţii de acţiune pentru eficientizarea domeniului de activitate al instituţiei şi pentru îmbunătăţirea actului managerial;
c) dezvoltarea competenţelor profesionale ale personalului din subordine;
d) aplicarea principiilor de eficienţă, eficacitate şi economie în gestionarea mijloacelor financiare şi a resurselor umane şi materiale ale instituţiei respective;
e) propuneri de îmbunătăţire a colaborării instituţionale.

Nume noi pentru posturi de conducere: Cătălin Coman, Ovidiu Milici şi Octavin Pungovschi!

Pe surse, se pare că, din judeţul Suceava, la această evaluare vor participa:

Cătălin Coman, candidat la funcţia de director coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava;
Mihai Androhovici, candidat la funcţia de director coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava;
Valerică Gherasim, candidat la funcţia de director coordonator al Clubului Sportiv Municipal Suceava;
Vasilică Băiţan, candidat la funcţia de director coordonator adjunct al Clubului Sportiv Municipal Suceava;
Ovidiu Milici, candidat la funcţia de director coordonator al Direcţie Judeţene pentru Tineret Suceava;
Mihai Reman, candidat la funcţia de director coordonator al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Suceava;
Vasile Bilius, candidat la funcţia de director coordonator al CSTA Suceava;
Octavian Pungovschi, candidat la funcţia de director coordonator al Clubului Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei.

Cătălin Coman are şanse mari să devină noul director al DSJ Suceava. Actualul şef, Mihai Androhovici, nu ştie încă dacă va participa la evaluare

De departe cea mai interesantă „luptă” se anunţă a fi cea pentru postul de directorul coordonator al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava. Principalul favorit să ia şefia DSJ Suceava este prof. Cătălin Coman.

Fost sportiv de performanţă, în prezent Cătălin Coman este profesor de educaţie fizică şi sport şi antrenor de atletism la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni. De cinci ori campion naţional universitar în probe de fond şi semifond, campion naţional de tineret al probei de 800 de metri plat şi multiplu medaliat la Campionatele Naţionale de juniori, Cătălin Coman este fiul inspectorului de specialitate (sport) al ISJ Suceava, Gheorghe Coman. Ca antrenor la secţia de atletism a Clubului Sportiv „Nicu Gane” Fălticeni, Cătălin Coman a câştigat din 2001 şi până în prezent 31 de medalii la Campionatele Naţionale. În vârstă de 31 de ani, Cătălin Coman este consilier local al municipiului Fălticeni şi preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD Fălticeni.

În lumea sportului din Suceava se vorbeşte însă şi de faptul că actualul director al Direcţiei pentru Sport a Judeţului Suceava, Mihai Androhovici, va participa la evaluarea din 14 mai de la Ministerul Tineretului şi Sportului. „Încă nu am m-am decis dacă voi participa sau nu la această evaluare. Din câte ştiu eu, perioada de înscriere este până pe 13 mai, la ora 14. În perioada următoare voi şti sigur dacă particip sau nu”, a explicat Mihai Androhovici. „Se pare că actualul şef al DSJ Suceava este conştient că şansele de a mai prinde un mandat sunt reduse, în condiţiile în care posturile au fost împărţite politic. Din câte ştiu eu, Direcţia va fi dată PSD-ului”, a precizat un apropiat al sportului sucevean, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Mihai Adrohovici (33 ani) ocupă din 2005 postul de director al DSJ Suceava, este profesor de educaţie fizică şi sport şi antrenor de volei la LPS Suceava. Între anii 2000 şi 2004, Mihai Androhovici a fost antrenor secund al lotului naţional masculin de volei – cadeţi. Are mai multe specializări în management şi a condus timp de 5 ani Cercul metodic al Cluburilor Sportive Şcolare – judeţul Suceava din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Aceeaşi sursă a mai spus că indiferent dacă va participa la evaluarea din 14 mai sau nu, Mihai Androhovici intenţionează să rămână în cadrul DSJ Suceava, unde ar urma să ocupe funcţia de inspector de specialitate, ocupată în acest moment de Pop Şerban, care la finele acestei luni se va pensiona.

Apropiaţi ai celor doi spun că relaţiile dintre Cătălin Coman şi Mihai Androhovici nu sunt tocmai bune şi că o eventuală participare a celui din urmă la evaluarea de la MTS i-ar anula lui Androhovici şansele de a mai ocupa vreun post în cadrul DSJ Suceava.

„Daca va participa va fi o concurenţă fair-play, aşa cum este normal să se întâmple în lumea sportului. Cel mai bun va câştiga postul”, spune Cătălin Coman.

La CSM Suceava rămân Vali Gherasim şi Vasilică Băiţan

Nu la fel stau lucrurile la CSM Suceava, acolo unde candidaţii pentru posturile de director coordonator şi director coordonator adjunct sunt Vali Gherasim şi Vasilică Băiţan, actualii şefi ai clubului sucevean.

Se pare că la CSM Suceava nu s-a înghesuit nimeni deocamdată să facă concurenţă celor doi, întrucât misiunea ar fi dificilă. „Conducerea de la CSM Suceava şi-a făcut treaba şi, chiar dacă au existat destule presiuni, nimeni nu se bagă pentru e greu să ţii atâtea secţii cu bani puţini”, a precizat un antrenor sucevean. „Cine se bagă pentru un post la CSM? Trebuie să fii nebun ca acum în perioada asta de criză să preiei frâiele unui club departamental!”, a spus un alt personaj din lumea sportului sucevean.

Rocadă la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava

Schimbări se anunţă şi la Direcţia Judeţeană pentru Tineret Suceava. Actualul director, Simona Sofronie, va fi înlocuită de secretarul Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, iar postul de director adjunct, ocupat în prezent de Ovidiu Milici, îi va aparţine lui Mihai Reman, consilier al deputatului PSD Eugen Bejinariu.

La Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, în locului actualului director Iuliu Paţa va veni aproape sigur antrenorul Octavian Pungovschi, în vreme ce fostul consilier local liberal Vasile Bilius are şanse mari să obţină un nou mandat la CSTA Suceava, el fiind deocamdată singurul candidat pentru ocuparea fotoliului de director coordonator.


Intră acum și în grupul de