Răzmeriţă la Cetatea (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Claudiu Sevaciuc a părăsit gruparea din Areni, nemulţumit că nu şi-a primit restanţele financiare!

Înaintea antrenamentului Cetăţii de ieri dimineaţă, preşedintele Dumitru Moldovan i-a anunţat pe fotbaliştii Cetăţii că banii alocaţi de Primăria Suceava vor fi viraţi abia ieri în contul clubului şi că jucătorii îşi vor primi luni contractele pe luna aprilie şi prima pentru meciul cu Dunărea Galaţi. La auzul acestei veşti, Claudiu Sevaciuc şi-a strâns echipamentul şi a anunţat că nu se mai prezintă la antrenamentele echipei locale de fotbal.

“Termenul limită pentru achitarea contractului pe luna aprilie este abia mâine, iar banii de la Primărie vor fi viraţi azi şi vor intra peste 2 zile în cont. Nu cred că gestul lui Sevaciuc este unul normal. Sunt şi alte cluburi unde sunt întârzieri…E păcat că Sevaciuc nu a avut răbdare. El din 2 februarie de când a venit la Cetatea şi până acum a câştigat 123 de milioane de lei vechi. Dacă ar fi aşteptat până luni ar fi avut 143 de milioane”, a explicat preşedintele Dumitru Moldovan.

Înaintea importantului joc de sâmbătă cu Delta Tulcea, antrenorul Ioan Radu are o misiune ingrată: aceea de a-i convinge pe jucătorii Cetăţii să se concentreze asupra pregătirii meciului cu tulcenii şi nu asupra restanţelor financiare pe care le au de primit.

Sevaciuc ar putea fi doar primul jucător care pleacă de la echipă. Se pare că mai mulţi fotbalişti ai Cetăţii sunt nemulţumiţi de situaţia actuală şi ar proceda la fel ca Sevaciuc. “Nu am discutat în particular cu Sevaciuc. El şi-a anunţat decizia în vestiar. Cred că rezolvarea problemei se face doar prin bani. Sper ca ceilalţi jucători să înţeleagă situaţia pentru că nu aş vrea să ajung în situaţia de a nu putea alinia un prim ‘11’. Când am venit eu la club ştiu că erau două prime restante care s-au achitat, apoi a fost prima pentru egalul de la Roman şi cea pentru victoria cu Dunărea Galaţi, care încă nu s-a achitat. În ce priveşte contractele eu nu sunt în măsură să mă pronunţ. La antrenamentul de azi am încercat să-i destind puţin pe jucători”, a explicat Ioan Radu.

Tehnicianul Cetăţii a mai spus că “de dragul obiectivului” ar face o concesie în cazul lui Sevaciuc şi dacă acesta va dori să revină la echipă îl va primi înapoi. “În mod normal nu sunt adeptul unor astfel de decizii ale jucătorilor. Eu i-am spus înainte să plece să se gândească bine…”, a mai declarat principalul Ioan Radu.


Intră acum și în grupul de