CS Universitatea a părăsit Cupa României (Handbal, Cupa României)


Intră acum și în grupul de

Învinşi de suceveni de două ori în acest sezon al Ligii Naţionale, dinamoviştii s-au revanşat în Cupa României, unde au câştigat joi duelul din sferturile de finală cu CS Universitatea, scor 32-28, în favoarea grupării din Capitală.

Prima repriză a fost sub semnul echilibrului, fiecare dintre cele două echipe aflându-se pe rând în avantaj. Dinamo a condus cu 6-4 după primele 10 minute, însă sucevenii au revenit şi, la jumătatea reprizei, scorul era egal, 7-7. Din acest moment, „studenţii” au condus în permanenţă până în ultimele secunde ale primului act, având şi un avantaj de trei goluri, 15-12 (minutul 27). Finalul de repriză a aparţinut însă celor de la Dinamo, care au intrat în avantaj la vestiare: 16-15 pentru echipa antrenată de Eliodor Voica.

Tot bucureştenii au fost la timonă şi după reluare, în minutul 33, ei distanţându-se în premieră la trei goluri, scor 15-18. Bucureştenii au început bine şi actul secund şi în minutul 33, au avut trei goluri avans, 18-15, însă diferenţa a crescut până la şase goluri, 26-20, în minutul 47.

Cu cinci minute înainte de final, Dinamo conducea cu cinci goluri avans, iar la final scorul a fost 32-28, rezultat care a însemnat eliminarea sucevenilor din Cupa României.

„Studenţii” au liber până luni

Eliminaţi de Dinamo din Cupa României, „studenţii” au revenit joi noapte la Suceava şi vor avea liber până luni dimineaţă, când încep pregătirile pentru prima manşă a finalei Challenge Cup, contra Reşiţei lui Omer. „Am făcut o primă repriză bună, în care am condus chiar şi cu trei goluri, dar din dorinţa de a face cât mai mult am greşit, iar adversarii noştri au intrat în avantaj la pauză. În repriza a doua am rulat tot lotul. Inexactităţile din apărare au fost taxate de Dinamo. Oricum, cred că a fost un meci bun pentru noi”, a concluzionat Leonard Bibirig, după disputa de la Sibiu cu fosta sa echipă.

Reşiţa are resurse

Leonard Bibirig crede că o eventuală calificare a Reşiţei în finala Cupei României, eventualitate care ar presupune ca echipa lui Omer să joace trei meciuri, nu ar însemna neapărat că adversarii sucevenilor din finala Challenge Cup ar obosi.
„Au un lot foarte numeros şi valoros şi nu cred că îşi fac probleme din acest punct de vedere. Sunt convins că dacă vor avea şansa de a câştiga cupa, o vor fructifica”, a spus Bibirig, care o vede şi pe Dinamo în lupta pentru al doilea trofeu valoric al handbalului masculin românesc.


Intră acum și în grupul de