Dispariţia fulgerătoare a lui “Nea Gică” Ştefanovici lasă fotbalul sucevean mai sărac


Intră acum și în grupul de

Lumea fotbalului sucevean a fost luată prin surprindere de dispariţia prematură a fostului arbitru divizionar „B”, Gheorghe Ştefanovici, care a decedat duminică dimineaţă în urma unui accident de circulaţie produs în Şcheia.

Gheorghe Ştefanovici era preşedintele Comisiei Judeţene a Arbitrilor din cadrul AJF Suceava şi observator la meciurile din eşaloanele doi şi trei, iar duminică dimineaţă a plecat împreună cu arbitrul Vasile Tacu spre Moldoviţa, acolo unde erau delegaţi la meciul dintre Foresta şi Unirea Boroaia. Din păcate nu a mai ajuns pe terenul de la Moldoviţa. Autoturismul marca Renault Laguna condus de arbitrul Vasile Tacu a intrat în coliziune cu un tir care circula din sens opus. În urma impactului violent, Gheorghe Ştefanovici, în vârstă de 50 de ani, a decedat pe loc, în vreme ce Vasile Tacu s-a ales cu câteva leziuni minore. Echipajul SMURD prezent la faţa locului nu a mai putut decât să constate decesul lui Gheorghe Ştefanovici.

Dispariţia lui Gheorghe Ştefanovici lasă un gol imens în inimile celor care l-au cunoscut, colegi, arbitri, preşedinţi de cluburi, jucători şi bineînţeles familie. Gheorghe Ştefanovici are un fiu care a îmbrăţişat şi el cariera de arbitru, Cristi Ştefanovici (22 ani).

Pentru unii a fost “Nea Gică” pentru alţii “Ştefi”, dar pentru toţi a fost un exemplu demn de urmat. Preşedintelui AJF Suceava, Aurel Daicu, încă nu-i vină să creadă tulburătoarea veste, mai ales că el a printre ultimii care l-au văzut în viaţă pe Gheorghe Ştefanovici. Prieten foarte bun cu regretatul Gheorghe Ştefanovici, Aurel Daicu spune că a aflat vestea decesului chiar de la Vasile Tacu, la câteva minte după ce discutase la sediul AJF Suceava cu Gheorghe Ştefanovici. “Suntem cu toţii în stare de şoc, moartea lui Gheorghe Ştefanovici reprezintă o mare pierdere pentru sportul sucevean”, a declarat preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Aurel Daicu.

Trupul neînsufleţit al fostului arbitru se află depus la Biserica Sf. Vineri din cartierl George Enescu iar înmormântarea va avea loc miercuri la prânz. Dumnezeu să-l odihnească!


Intră acum și în grupul de