CS „Royals IGB” Suceava, medalie de argint la ediţia 2009 a „Cupei României” la baseball


Intră acum și în grupul de

Romanul a găzduit ediţia 2009 a „Cupei României”, competiţie la care au participat cinci echipe: Dinamo Bucureşti, CSSLPS Roman, CS Nord – Star Năsăud, CS Atletico Alexandria şi CS Royals IGB Suceava. Formaţia suceveană, apărută de curând sub această denumire pe firmamentul baseball-ulului românesc, a câştigat două partide şi a pierdut două, dar prin jocul rezultatelor în clasamentul final s-a clasat pe locul secund după Dinamo.

Rezultatele înregistrate de formaţia suceveană la „Cupa României” ediţia 2009:

Dinamo Bucureşti – CS Royals IGB Suceava scor 20 – 0
CSSLPS Roman – CS Royals IGB Suceava scor 10 – 6
CS Royals IGB Suceava – CS Nord-Star Năsăud 17 – 7
CS Royals IGB Suceava – CS Atletico Alexandria 17 – 6

”Este pentru prima dată când câştigăm argintul la seniori , iar această reuşită o dedicam domnului profesor – antrenor Ioan Gavrila Braicu. Trebuie menţionat faptul că in meciul cu Romanul , moralul ne-a fost dărâmat după 2-3 erori in teren şi din cauza arbitrajului în favoarea echipei gazdă. Cu o zi inaintea campionatului Dumitru Puianu (transferat de la Dinamo) a fost internat la urgenţe având blocaj renal, el lipsind pe toată perioada competiţiei . La fel s-a întâmplat şi cu Florin Moroşanu , care din probleme personale nu a putut ajunge.

În timpul meciului cu CS Nord-Star Năsăud , Răzvan Burlacu s-a accidentat foarte grav, având dublâ fractura de tibie şi triplă fractură de peroneu (nemaiputând să joace în cel mai important meci împotriva campioanei din Alexandria).
Mai trebuie menţionat faptul că toate cheltuielile au fost suportate de către jucători (transport , cazare , masă , taxa de competiţie , taxa legitimări ) deoarece nu dispunem de nici o sponsorizare încă.

Ciprian Fetcu a fost desemnat cel mai bun pitcher (aruncător) al campionatului , evoluţia lui foarte bună din meciului cu Atletico Alexandria fiind decisivă în alegerea făcută.

M-a bucurat foarte mult evoluţia echipei pe tot parcursul campionatului, aceasta demonstrând că este unită şi în teren şi în afara lui” a declarat unul din componenţii formaţiei de baseball CS „Royals IGB” Suceava, Bogdan Opincariu.
Din echipa suceveană au făcut parte jucătorii: Bogdan Opincariu, Ciprian Fetcu, Andrei Lucaciu, Silviu Checheriţă, Cristian Simina, Ciprian Doroftei , Răzvan Burlacu, Iulian Botez, Bogdan Ţibu, Sorin Slavic, Remus Sîrghie.


Intră acum și în grupul de