Misoginii din PNL Suceava


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni, ăia care au mai rămas prin partid după plecarea lotului Flutur-Lungu, s-au prins în hora bucuriei la auzul venirii lui Crin Antonescu la Suceava. Era şi normal, Suceava a fost o oază de „palme” pentru Crin, care a auzit de la Suceava multe lucruri triste în ce priveşte activitatea sa, asta întâmplându-se înainte ca el să devină preşedintele PNL pe România.

Trebuie să spun că în cele din urmă, coordonaţi de deputatul George Coroamă, „talibanii lui Tăriceanu” s-au mai sucit pe ultima sută de metri şi au întors armele (sau spatele) celui care le-a fost baci până atunci, Călin Popescu Tăriceanu, şi au trecut de partea lui Antonescu.

Motiv pentru care acesta din urmă nu a uitat de Suceava şi a fost prezent în capitala fostei Moldove pentru a vizita Biserica Mirăuţi, acolo unde Domnitorii Moldovei erau miruiţi înainte de a pleca în luptă, Universitatea „Ştefan cel Mare”, acolo unde Guvernul Tăriceanu a investit cât au făcut toate guvernele de până acum, şi la Casa Culturii din municipiul reşedinţă de judeţ, unde a dat cu discursul în oamenii aduşi în sală de liderii judeţeni.

Ce m-a frapat foarte tare în demersul popular al preşedintelui Antonescu a fost lipsa din preajma sa unei personalităţi feminine locale sau naţionale. Din punctul meu de vedere, la cât de „domnişoare” se dau liberalii în ultima vreme prin judeţ şi se tot lamentează de atacurile „neruşinate” ale celor de la PD-L şi PSD m-am mirat că nu au acceptat lângă ei decât flăcăi din fosta guvernare, expirată de altfel, şi „bărbaţi” ai politicii sucevene, care până acum au reuşit să demonstreze cât de frumos şi elegant ştiu să piardă competiţiile electorale.

Nu că ar avea PNL atâtea femei puternice încât prezenţa uneia se impune dar, din punctul meu de vedere, prezenţa unei femei între liberali le-ar fi arătat în realitate ce trebuie să facă, în sensul că „drăgălăşeniile politice” din discursuri, jocul fin de gleznă în ale acuzării guvernări actuale şi „tandreţurile” la adresa preşedintelui Traian Băsescu nu au ce căuta acum. Ele nu sunt făcute să te readucă la guvernare. Şi nici la Cotroceni.

Crin Antonescu a defilat la Suceava pentru a se face cunoscut. Nu a venit cu soluţii şi nici cu idei deosebite. Poate doar cu un „look” mai altfel decât vedem la televizor. Crin Antonescu a fost o marionetă la dispoziţia unei echipe liberale sucevene dezamăgitor de prost organizată în ale evenimentelor politice. Dacă asta e tot ce poate PNL Suceava în materie de vizite de un asemenea nivel, mai bine se apucă de copiat pe Gheorghe Flutur şi PD-L. Mare păcat. Păcat pentru că a doua oară nu mai ai o asemenea ocazie. Şi nici o echipă centrală atât de impozantă. Dar poate că şi eu cer prea mult. Mult prea mult.

Mihai Chira


Intră acum și în grupul de