Echipa LPS Suceava s-a clasat pe locul VI la turneul final al Campionatului Naţional Under 18 (Rugby)


Intră acum și în grupul de

Pe parcursul săptămânii care a trecut la Constanţa s-a desfăşurat turneul final al Campionatului Naţional de Rugby Under18. După o pauză de câţiva ani buni printre cele mai bune echipe de rugby juniori din România s-a regăsit şi formaţia LPS Suceava.

Se poate spune că gruparea suceveană nu a avut mare noroc la tragerea la sorţi, având ca adversare în grupă echipele Steaua bucureşti, Liceul „Aurel Vlaicu” Bucureşti şi LPS Cluj. Elevii antrenorului Dumitru Livadaru au evoluat bine în primul meci cu echipa Liceului „Aurel Vlaicu”, dar au cedat cu 22 – 14, la scorul de 17 – 14 cel mai bun jucător al grupării sucevene Gabriel Conache ratând o lovitură de pedeapsă şi două dropgoluri care ar fi putu schimba soarta partidei.

În cel de-al doilea joc al grupei LPS Suceava a cedat cu 12 – 0 în faţa celor de la LPS Cluj pentru ca în ultimul meci al grupei să piardă în faţa Stelei cu 11 – 6, sucevenilor fiindu-le anulat un eseu în ultimul minut de joc.

„Pe ansamblu sunt mulţumit de modul în care s-au comportat băieţii mei, părerea mea fiind confirmată de majoritatea antrenorilor prezenţi care au remarcat că valoarea echipei este una între primele patru din ţară. Am avut ghinion în primul meci, cel cu Liceul „Aurel Vlaicu” Bucureşti, jucătorii noştri fiind demoralizaţi de acea înfrângere.

Locul VI pe care ne-am clasat la finelel ediţiei 2009 a Campionatului Naţional de Rugby Under 18 este un loc meritoriu care consemnează revirimentul acestui joc pe plaiurile sucevene, a declarat profesorul Dumitru Livadaru.


Intră acum și în grupul de