Copiii din centrele de plasament se pregătesc de sărbătoare


Intră acum și în grupul de

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava organizează în perioada 25 mai-1 iunie, în cadrul centrelor de plasament din judeţ, mai multe acţiuni în colaborare cu elevi, dedicate ZILEI COPILULUI.

„Deoarece copiii din asistenţă maternală sau cei aflaţi în plasament la rude, nu au beneficiat de un cadru mai larg de aniversare a Zilei copilului, cei mai talentaţi dintre ei vor fi invitaţi în ziua de 1 IUNIE, pentru socializare şi afirmare, la acţiunile care se vor desfăşura cu copiii cu dizabilităţi din cadrul Complexului Blijdorp- O Nouă Viaţă Suceava şi cu copiii ocrotiţi în cadrul Centrului de Plasament „ Laurenţia Ulici” Gura Humorului. Copiii de la Casa „Pluto” Vicovu de Jos sunt invitaţi la Centrul de tip familial „Universul Copiilor” Rădăuţi pentru acţiuni de socializare şi excursie în împrejurimi. Pentru copiii de la Centrul de Plasament „Visătorii” -Fundu Moldovei a căror centru a fost devastat de incendiu, Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” Humor a lansat o invitaţie pentru data de 1 iunie, pentru a participa la acţiunile desfăşurate în cadrul centrului şi la masa festivă”, precizează directorul executiv al DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu.

La Centrul „Speranţa” Suceava se vor organiza în această perioadă expoziţii cu diferite lucrări ale copiilor, campionate de remy şi table iar o clasă a V-a de la Şcoala generală nr. 3 Suceava va oferi 27 de cadouri personalizate copiilor din acest centru.

La Centrul de tip familial „Dalia” Fălticeni copii vor organiza desene pe asfalt, audiţii muzicale, dans dar vor servi şi dulciuri la cofetărie. Acţiuni asemănătoare vor avea loc şi la centrul de tip familial „Domino” din aceeaşi localitate.

Concursuri sportive, artistice, plimbări, carnavaluri, mese festive vor avea loc la Serviciul Alternative de Tip Familial Fălticeni, Centrul de plasament „Mihail şi Gavril” Solca, CDomplexul terapeutic „Blijdorp” Suceava, Complexul „O nouă viaţă” Siret, Centrul de plasament „Sf. Gheorghe” Dolhasca, Centrul de Tip Familial „Colţ Alb” Suceava, Serviciul Alternative de Tip Familial Gura Humorului, Centrul de Tip Familial Mihoveni, Centrul de Plasament „Laurenţia Ulici” Gura Humorului, „Universul Copiilor” Rădăuţi.


Intră acum și în grupul de