Scafandrii de la ISU Iaşi au intervenit la căutarea a doi tineri înecaţi în Siret


Intră acum și în grupul de

Detaşamentul de pompieri Fălticeni caută în continuare doi adolescenţi, C. G. în vârstă de 17 ani şi P. L. V. în vârstă de 14 ani, care au dispărut sâmbătă în apele râului Siret, pe raza localităţii Probota, oraşul Dolhasca. Tinerii, un băiat şi o fată, au murit unul în braţele celuilalt într-o încercare disperată de a se salva de la înec.

Cei doi adolescenţi s-au cunoscut de curând, băiatul din Constanta fiind venit în vizită la rudele din Bucovina. Fata era din Arad, dar de mai mulţi ani stătea la bunica ei. Amândoi, însoţiţi de o prietenă de-a fetei, au hotărât să meargă să facă o baie în râul Siret. Hotărârea a fost fatală pentru doi dintre adolescenţi. Tinerii au murit înecaţi sub ochii unui pescar de 83 de ani care nu a putut face nimic pentru a-i salva.

Îngrozită de cele întâmplate, prietena celor doi adolescenţi a sunat la 112.
De urgenţă pe malul apei au sosit pompieri, poliţişti şi mai mulţi oameni din sat în speranţa că vor observa corpurile celor doi, dat căutările au fost în zadar.

„Ne-am deplasat la faţa locului însă, cu toate eforturile depuse corpurile celor doi nu au putut fi identificate până în prezent” a spus comisarul-şef Florin Gavril, şeful Poliţiei Dolhasca.

„Căutările sunt mult îngreunate de adâncimea apei din zonă aşa că am solicitat ajutorul unei echipe de scafandri de la ISU Iaşi. Sperăm să găsim corpurile şi să le predăm autorităţilor în drept” a precizat căpitan Dan Baltaru din cadrul ISU „Bucovina” Suceava.

Rudele adolescenţilor nu au mai dormit de la dureroasa veste, tot timpul mergând pe marginea râului în speranţa că poate vor găsi un indiciu care să le spună unde sunt corpurile celor doi.

Căutările vor fi reluate.


Intră acum și în grupul de