Liga Campionilor, rămâne un vis interzis dinamoviştilor!


Intră acum și în grupul de

Dinamo – FC Braşov 0 – 28

Dinamo nu mai merge în Liga Campionilor. Aceasta nu mai e o ştire, este deja un blestem pentru gruparea din Ştefan cel Mare. FC Braşov a produs surpriza serii de duminică, învingând în „Groapă” cu scorul de 2-0 şi anulând, practic, orice şansă a gazdelor de a mai cuceri titlul!

„Stegarii” n-au câştigat decât o singură dată la Dinamo, în 1966! „Băiatul lui tata”, Răzvan Lucescu, i-a dat o palmă rivalului Mircea Rednic şi a provocat un cutremur de proporţii la clubul unde tatăl său, Mircea Lucescu, a făcut istorie.

Răzvan a trecut cu brio proba caracterului, pentru că microbiştii se aşteptau la un succes „greu, dar meritat” al „câinilor”. Dinamo este acum în pericol să piardă şi locul doi, dacă Timişoara îşi va primi punctele înapoi. Locul doi asigură doar prezenţa în turul preliminar al Ligii Campionilor, acolo unde vor intra în urnă şi echipe din campionatele de forţă ale Europei, precum Anglia, Germania, Italia etc.

Marius Măldărăşanu a deschis scorul în „Groapă” după o pasă cu capul primită de la fostul dinamovist Cătălin Munteanu. A fost primul gol al lui „Măldă” pentru braşoveni în Liga I. Suceveanul Mihai Roman a desăvârşit umilinţa „câinilor” după un contraatac de manual. Borcea fierbea pe marginea terenului, unde la un moment dat a purtat o vestă de fotoreporter, iar ceilalţi acţionari au părăsit în trombă oficiala, după golul al doilea al oaspeţilor.

Fanii dinamovişti n-au digerat eşecul şi au luat cu asalt vestiarele, cu intenţia de a se răfui cu fotbaliştii. Scenele de luptă s-au mutat repede pe străzile din jurul arenei, unde suporterii sau războit cu forţele de ordine.

În tot acest timp, pe toate canalele de televiziune, acţionarii au început să dezgroape cauzele noului eşec. Vasile Turcu a dezvăluit că jucătorii nu l-au vrut de la început pe antrenorul Mircea Rednic. „Ce să mai discutăm cu Mircea Rednic? «Băiatul lui tata» i-a dat o lecţie pe care cred că n-o va uita niciodată. Rednic să se ducă în Belgia şi să ia şi câţiva jucători cu el! Dacă au onoare, toată conducerea tehnică, medici, masori, afară! Dacă nu se schimbă totul, eu plec”, a tunat Vasile Turcu. „S-a făcut dreptate, Unirea a luat titlul! Am o amărăciune de nedescris. Borcea e la spital, a spart un geam şi s-a rănit grav! Trebuie pusă şi problema demiterii lui Rednic”, a atacat şi Dinu. „Nu mă interesează că e iureş la Dinamo! S-a creat o mare presiune în jurul acestui meci. Nu ştiu dacă vreodată vreo echipă de-a mea a fost implicată în jocuri de culise”, a spus Răzvan Lucescu.


Intră acum și în grupul de