Naţionala României a început pregătirile pentru jocul cu Lituania


Intră acum și în grupul de

De Ziua Copilului, noul selecţioner al naţionalei tricolore de fotbal, Răzvan Lucescu, a pornit în cel mai greu drum din scurta sa carieră de tehnician.

Lucescu jr. are la dispoziţie doar şase zile pentru a pregăti revanşa cu Lituania, din preliminariile pentru Cupa Mondială de anul viitor. Meciul e programat sâmbătă, în deplasare, la Marijampole. În Grupa a 7-a de calificare, România ocupă un ruşinos loc cinci, cu patru puncte după cinci etape, devansând doar modesta naţională din Insulele Feroe (un punct).

Răzvan Lucescu este obligat să se descurce, la primul meci ca selecţioner, fără liderul actualei generaţii, Adrian Mutu, în convalescenţă după operaţia suferită la genunchi acum o lună. Cu doar şapte „stranieri”, Lucescu îşi pune speranţe şi în fotbaliştii din campionatul intern. Selecţionerul l-a chemat la prima reprezentativă, după aproape şase ani de absenţă, pe Bogdan Mara, de la campioana CFR Cluj. „Sunt foarte bucuros. Convocarea e o motivaţie în plus pentru mine şi pentru viitorul carierei mele”, a spus Mara, singurul fotbalist al ardelenilor prezent la lot. Pe lista selecţionerului, ţinută secret până duminică seară, şi-au făcut loc şi doi oameni de la revelaţia Unirea Urziceni, George Galamaz şi Iulian Apostol, ultimul – suspendat pentru dopaj în 2004, pe vremea când evolua la Farul. Ca măsuri de precauţie, în cazul unor nedorite accidentări, Răzvan Lucescu are pregătite şi câteva variante de rezervă. Pe lista sa de aşteptare se regăsesc olteanul Bornescu, braşoveanul Roman, dar şi dinamovistul Torje.

Tehnicianul are deja pregătit materialul didactic pentru meciul cu Lituania. El a recunoscut, la puţin timp după învestirea în funcţie, că studia naţionala baltică de mai multă vreme!

Spre deosebire de predecesorii săi, actualul selecţioner a programat câte un antrenament deschis presei în fiecare zi, inclusiv joi dimineaţă, cu doar câteva ore înaintea plecării spre Lituania! Site-ul UEFA i-a făcut ieri o frumoasă prezentare noului selecţioner al României, acesta fiind văzut drept „un antrenor inteligent şi dependent de muncă, un tehnician în relaţii excelente cu jucătorii pe care îi pregăteşte”.

Lotul României:

Portari: D. Coman (FC Braşov), Pantilimon (FC Timişoara), Bornescu (Craiova)
Fundaşi: Săpunaru (FC Porto), Rădoi (Al Hilal), D. Goian (Steaua), Galamaz (Urziceni), Chivu (Inter Milano), Dănănae (Craiova), Neşu (Utrecht), Raţ (Şahtior);
Mijlocaşi: Mara (CFR Cluj), Prepeliţă (Craiova), Lazăr (Rapid), Alexa (Timişoara), Ghioane (Dinamo Kiev), Cr. Tănase (FC Argeş), I. Apostol (Urziceni);
Atacanţi: Marica (Stuttgart), Dănciulescu (Dinamo), M. Niculae (Dinamo), Fl. Costea (Craiova), Bucur (Timişoara)


Intră acum și în grupul de