Unirea Urziceni aproape campioană! (Fotbal, Liga 1)


Intră acum și în grupul de

Unirea Urziceni este la un pas de a detona „bomba” ultimelor patru decenii în fotbalul românesc: cucerirea titlului! Duminică seară, în penultima etapă a Ligii I, trupa lui Dan Petrescu a învins cu 2-1 la Timişoara, iar Dinamo a pierdut acasă, 0-2 cu FC Braşov. Ialomiţenii pot deveni campioni pe 5 iunie, dacă TAS nu dă Timişoarei înapoi cele şase puncte.

Chiar dacă timişorenii vor primi înapoi cele şase puncte, ialomiţenii mai au nevoie de un singur punct în ultima etapă pentru a deveni campionii României în premieră! Echipă provenită dintr-un oraş cu numai 18.000 de locuitori, care a promovat abia acum trei sezoane, Unirea va merge direct în grupele Ligii Campionilor şi îşi va umple conturile cu peste zece milioane de euro!

Ialomiţenii au reuşit o repriză secundă de vis pe Bega şi, profitând de uriaşa surpriză din Ştefan cel Mare, au izbutit, după un sezon incredibil, să lase în urmă granzii, în frunte cu Dinamo.

FC Timişoara a deschis scorul prin Gigel Bucur, după o greşeală de cascadorii râsului a apărătorilor ialomiţeni. Galamaz şi Mehmedovici s-au dat cap în cap, iar Bucur a tras cu stângul, mingea a lovit bara şi a intrat în poartă. Oaspeţii au început perfect repriza secundă. Arbitrul italian Bergonzi le-a acordat un penalti după un duel între Cisovsky şi Galamaz.

Pantilimon, portarul care a apărat două penaltiuri în retur, a ghicit traiectoria şutului, dar execuţia în forţă a lui Pădureţu nu i-a lăsat nicio şansă înaltului goalkeeper. În minutul 63, Bordeanu a pătruns fantastic, l-a lansat pe Bilaşco, iar acesta a înţepat mingea pe lângă Pantilimon.

Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, cu excepţia a două faze la care bănăţenii au cerut penalti. Ialomiţenii au izbucnit în lacrimi de fericire la final. Cei 27.000 de timişoreni au făcut un gest excepţional: i-au aplaudat minute bune pe noii campioni.

Dan Petrescu „Am văzut multe la viaţa mea!”

Unirea Urziceni, probabil noua campioană a României, s-a înfiinţat în 1954 şi n-a contat în fotbalul românesc până în 2006, când a promovat în premieră în Liga I. După numai trei ani, Dan Petrescu a reuşit minunea cu o echipă de „rebuturi”.

Jucători aruncaţi de alte echipe ca nişte măsele stricate (Galamaz, Bordeanu, Mehmedovici) sau fotbalişti modeşti (Apostol, E. Nicu, Dănălache) au reuşit să uimească România. Dan Petrescu n-a dat frâu liber bucuriei, chiar dacă Unirii îi mai trebuie doar un punct pentru a fi matematic campioană.

„Sunt fericit, mulţumit! Dar sunt puţin precaut, pentru că eu am văzut multe la viaţa mea. Doar dacă joi Timişoara nu-şi ia punctele înapoi suntem campioni! A fost o victorie senzaţională, am revenit de la 0-1. M-a surprins victoria Braşovului, antrenorul echipei naţionale a arătat că are demnitate. Nu ştiu ce antrenor ar fi pregătit astfel un asemenea meci. Vreau să arătăm la ultimul meci, cu Steaua, ca o adevărată campioană. Tot timpul s-a spus că suntem echipă mică, dar noi ne-am făcut datoria”, a explicat Dan Petrescu.


Intră acum și în grupul de