Rapidistul Costin Lazăr pleacă la Şahtior (Fotbal)


Intră acum și în grupul de

Prima achiziţie a recentei câştigătoare a Cupei UEFA e mijlocaşul Rapidului şi al naţionalei României, pentru care giuleştenii vor încasa trei milioane de euro. Lucescu nu-l uită pe prietenul Copos şi vrea să-l ajute să treacă peste criza financiară. Il Luce a vrut să îl ia din iarnă pe Lazăr, dar după câştigarea Cupei UEFA are şi banii necesari.

Patronul Rinat Ahmetov e gata să verse în club o sumă imensă pentru transferuri, dorind să obţină performanţe şi în Liga Campionilor după succesul din Cupa UEFA. Primul pe lista ucrainenilor e mijlocaşul Rapidului, Costin Lazăr.

Lucescu senior a luat deja legătura cu patronul Rapidului, George Copos, căruia i-a transmis că-i va oferi trei milioane de euro pentru Costin Lazăr. De fapt, Mircea Lucescu încearcă astfel să dea o mână de ajutor Rapidului, aflat în prag de faliment.

„Ţi-l dau la Şahtior, Lazăr şi-a făcut treaba la Rapid. Şi, apoi, nu mai am bani să ţin clubul“, i-a răspuns George Copos tehnicianului. Şi Răzvan Lucescu a fost unul dintre cei care au militat pentru transferul lui Lazăr la Şahtior. Iar Luce senior pare să ţină cont şi de sfatul fiului său atunci când vine vorba de achiziţii la Doneţk.

Lazăr a fost şi în iarnă foarte aproape de un transfer la Şahtior. Numai că în intersezon, pe fondul crizei globale, Lucescu senior era dispus să ofere doar 1,5 milioane de euro pentru rapidist. Sumă care nu i-a mulţumit pe oficialii din Grant. Antrenorul Şahtiorului le-a mai cerut giuleştenilor să-l folosească pe mijlocaş într-un amical în cantonamentul din Turcia, însă giuleştenii l-au ţinut rezervă, anunţând că este accidentat! În realitate, acesta nu avea nimic.
Alte două formaţii care au negociat pentru Costin Lazăr la sfârşitul turului de campionat au fost Poli Timişoara şi Hertha Berlin. Bănăţenii erau dispuşi să ofere 1,5 milioane de euro pentru mijlocaş, în timp ce nemţii cu 500.000 de euro mai mult. Ambele propuneri au fost declinate de giuleşteni.


Intră acum și în grupul de