Finală rusească (Tenis, Roland Garros)


Intră acum și în grupul de

Svetlana Kuzneţova şi Dinara Safina se vor întâlni azi în finala turneului francez de Mare Şlem, după ce au trecut în semifinale de Samantha Stosur, respectiv Dominika Cibulkova. Liderul clasamentului WTA şi prinicipala favorită la Roland Garros a dispus, după o oră şi 41 de minute de joc, cu un dublu 6-3 de jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova, şi este doar la un pas de câştigarea primului său turneu de Mare Şlem din carieră.

Anul trecut, Safina a pierdut finala pe zgura pariziană în faţa Anei Ivanovici (Serbia), iar în primul turneu de Mare Şlem din acest an – Australian Open -, a fost de asemenea învinsă în ultimul act, de Serena Williams (SUA).

Safina o va întâlni, azi, pe compatrioata sa şi a şaptea favorită la câştigarea turneului, Svetlana Kuzneţova, care a trecut, în trei seturi (6-4, 7-6, 6-3), de australianca Samantha Stosur, care o eliminase în sferturile de finală pe Sorana Cîrstea. Kuzneţova este câştigătoare la US Open în 2004 şi finalistă la Roland Garros în 2006, când a pierdut în faţa lui Justine Henin (Belgia).


Intră acum și în grupul de