FC Cetatea Suceava încheie cu o umilinţă un sezon cenuşiu (Fotbal – Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

În ultima etapă a seriei I, FC Cetatea Suceava – FC Botoşani 1 – 2 (0 – 1)

Întotdeauna disputele dintre echipa de fotbal a Sucevei şi cea a Botoşaniului au fost deosebit de aprig disputate, rivalitatea creată de-a lungul anilor între cele două grupări fiind proverbială. În finalul acestui sezon a seriei I a Ligii a II-a, FC Cetatea Suceava a primit pe teren propriu într-un meci practic fără miză, mai bine clasata FC Botoşani. Probabil că niciodată nu au contat prea multe lucruri în disputele cu botoşănenii, doar orgoliul de fotbalist şi mândria personală şi a oraşului.

Încurajaţi de un public numeros, fotbaliştii suceveni au început bine meciul şi şi-au creat numeroase faze de a marca ratate însă cu seninătate de complet neinspiraţii Dumitru şi Homneac. Cum se întâmplă adeseori în fotbal, poate chiar tot timpul, la o fază în care mingea nu a vrut să intre în poarta norocosului Vasile Prisacă, oaspeţii scapă pe contraatac, îl „pierd” pe drum pe „veteranul” Bolohan şi marchează prin fălticeneanul Vrabie. Rumoare în tribune, veselie maximă în sânul galeriei botoşănene superactivă de câţiva ani încoace.

Dacă în prima repriză elevii antrenorului Ioan Radu nu au jucat deloc rău, în repriza secundă ei s-au arătat complet dezorientaţi, fiecare dintre ei încercând numere personale şi centrări înalte absolut inutile în faţa masivei apărări botoşănene. Pe fondul acestui joc destul de haotic, fotbaliştii echipei oaspete mai marchează odată prin Profireanu şi amuţesc un stadion pregătit să vadă o victorie a favoriţilor lor.

Ultimul gol al unui sezon absolut cenuşiu salvat pe final pe final de un efort demn de toată lauda a fost marcat pentru FC Cetatea Suceava de Romaniuc, cel care a fructificat cu capul o centrare excelentă a juniorului Duman.

În pofida înfrângerii cu FC Botoşani, destul de umilitoare totuşi jucătorii suceveni dând dovadă de lipsă de mândrie locală şi personală, fotbaliştii de la FC Cetatea Suceava au arătat în ultimele runde ale returului că au capacitatea de a se mobiliza şi de a face şi jocuri bune. Oricum, nu ne putem abţine de la două întrebări simple şi legitime.

Cum s-ar fi desfăşurat oare ostilităţile în disputa FC Cetatea Suceava – FC Botoşani dacă salvarea de la retrogradare ar fi depins de această întâlnire?Câţi jucători din lotul actual vor mai rămâne să facă faţă unui sezon 2009 – 2010 în care se pare că vor retrograda din Liga a II-a câte şase formaţii? Putem da şi două răspunsuri poate puţin subiective. La prima întrebare, oricum sucevenii şi-at fi „tocit dinţii” în „cojocul scorţos” botoşănean. La cea de-a doua, trebuie de analizat foarte bine modul de alcătuire a unui lot competitiv care va da piept cu echipe ca Farul Constanţa, Gloria Buzău, CS Otopeni, FCM Bacău, Petrolul Ploieşti, Delta Tulcea, Dunărea Galaţi, Sportul Studenţesc şi chiar FC Botoşani.

„Regret că am pierdut acest meci şi nu am încheiat acest sezon cu o evoluţie pe măsura celor realizate de noi în ultimele 7 etape. Poate pe undeva este explicabil după tensiunea în care s-a evoluat în acest retur, la jucătorii mei observându-se în acest meci o anumită stare de relaxare. Consider totuşi că am controlat jocul în marea majoritate a timpului, însă la fotbal se mai poate întâmpla să nu câştige echipa care şi-a creat cele mai multe ocazii. Mă bucur însă că acest ghinion a apărut astăzi şi nu la celelalte meciuri în care ne-am jucat salvarea de la retrogradare. Este foarte important pentru noi că am reuşit să ne menţinem în eşalonul secund şi nu ne rămâne decât să amânăm revanşa pentru la anul”, a afirmat antrenorul echipei FC Cetatea Suceava, Ioan Radu.

Tehnicianul sucevean nu a uitat să-i felicite pe botoşăneni pentru parcursul lor în acest sezon.


Intră acum și în grupul de