Cinci suceveni, în echipa de bază a României la IRB Nations Cup (Rugby)


Intră acum și în grupul de

România a învins echipa Uruguay-ului cu 17 – 11 în primul meci al ei la această competiţie

Rugbiul sucevean şi-a demonstrat valoarea sa deosebită şi cu prilejul primului meci al naţionalei României în cadrul IRB Nations Cup împotriva formaţiei Uruguay-ului. Din echipa de bază a „stejarilor” au făcut parte nu mai puţin de cinci jucători crescuţi pe meleaguri sucevene.

Cei doi pilieri ai selecţionatei României au fost Petru Bălan şi Mihai Adăscăliţei, uvertură a fost Ionuţ Dimofte, centru a fost Cătălin Dascălu alătuti de Iulian Dumitraş.

„Am avut un sentiment deosebit de mândrie când am observat în naţionala României cinci jucători suceveni. Petru Bălan, Mihai Adăscăliţei şi Cătălin Dascălu au debutat la CSM Suceava remarcându-se aici pentru ca apoi să încerce marea performanţă, Ionuţ Dimofte şi-a făcut ucenicia la CS „Domus” Gura Humorului pentru ca apoi să debuteze în rugbiul mare tot la echipa noastră. În ceea ce-l priveşte pe tânărul Iulian Dumitraş, fiul celebrului Harry Dumitraş cel mai bun produs al rugbiului sucevean, el este născut pe meleaguri sucevene deci îşi trage seva din acelaşi pământ fertil în ceea ce priveşte rugbiul”, a declarat antrenorul echipei CSM Suceava, Constantin Vlad.


Intră acum și în grupul de