Cupa Grădiniţelor la şah, la ediţia a treia


Intră acum și în grupul de

Complexul „Iulius Mall” din Suceava a fost gazda celei de-a treia ediţii a Cupei Grădiniţelor la şah pe echipe, competiţie organizată de DSJ şi Asociaţia Judeţeană de Şah Suceava. Absolut nemeritat sportul minţii a căzut într-un oarecare anonimat şi Asociaţia Judeţeană de Şah avându-l ca iniţiator pe Marian Culapov a încercat să-l readucă în atenţia tuturor, începând cu tânăra generaţie.

Ideea se pare că a prins şi cei mai mici jucători de şah s-au dovedit a fi foarte receptivi şi competitivi, Cupa Grădiniţelor ajungând la ediţia a treia. Clasamentul final al turneului şahistic a avut pe prima poziţie echipa Grădiniţei nr.5 Suceava, pe locurile următoare situându-se în ordine Grădiniţa „Lizuca” Fălticeni, Grădiniţa „Gulliver” Suceava, Grădiniţa „Neghiniţă” Suceava, Grădiniţa „Oituz” nr.6 Suceava, Grădiniţa „Aşchiuţă” Suceava şi Grădiniţa „Ţăndărică” Suceava.

S-au remarcat în mod deosebit la această competiţie şahistică Alexandru Mirăuţă de la Grădiniţa nr.5 Suceava care a câştigat toate cele cinci partide disputate, lucru realizat şi de Daria Bârleanu de la Grădiniţa „Lizuca” Fălticeni.

Micii şahişti suceveni au primit premii din partea organizatorilor şi a celor de la Iulius Mall şi Fundaţia Ariadna.


Intră acum și în grupul de