Rezultate meritorii pentru sportivii suceveni la Campionatele Naţionale de judo (Judo)


Intră acum și în grupul de

Sala Polivalentă din Parcul „Ariniş” Gura Humorului a găzduit la finele săptămânii precedente în organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a Direcţiei pentru Sport Suceava, a Primăriei Municipiului Gura Humorului şi a CSŞ Gura Humorului finala Campionatului Naţional de Judo pentru copiii cu vârste de până în 11 şi 13 ani.

La competiţie au participat peste 500 de sportivi judoka reprezentând 72 de cluburi din ţară. Turneul a fost unul maraton şi a durat 12 ore în ziua de sâmbătă 20 iunie şi încă şase ore duminică 21 iunie.

„Trebuie să menţionez faptul că această competiţie a fost una deosebită dacă ne gândim doar la faptul că pe lângă cei 500 de sportivi au mai fost prezenţi în sală părinţi, bunici şi profesori, atmosfera concursului fiind una greu de reprodus.

CSŞ Gura Humorului a participat la finala Campionatului Naţional de judo pentru copii sub 11 şi 13 ani cu 7 sportivi, toţi începători. În mod nesperat dintre cei 7 sportivi, Mariana Şincariu de la Centrul Şcolar „Sfântu Andrei” Gura Humorului a reuşit să intre în posesia medaliei de bronz la categoria 26 de kilograme în competiţia sub 13 ani.

O comportare meritorie au avut şi Gabriela Bârsan la categoria 44 de kilograme şi Andreea Iscuviz la categoria 40 de kilograme, ambele ocupând în final locul V.

Un debut extrem de promiţător la o competiţie de anvergură a avut Şerban Leică, pregătit de profesorul Mihai Pascal, care la categoria 24 de kilograme la turneul sub 11 ani a demonstrat reale calităţi tehnice care-l vor propulsa cu siguranţă printre protagoniştii concursurilor ce vor urma.

Nu trebuie omis faptul că toţi cei prezenţi la finala Campionatului Naţional de Judo pentru copii sub 11 şi 13 ani s-au declarat foarte mulţumiţi de organizarea şi ambientul oferit de oraşul Gura Humorului şi au promis că vor reveni ori cu prilejul unor noi competiţii, ori în stagii de pregătire cu sportivii” a declarat profesorul de la CSŞ Gura Humorului, antrenorul sportivilor sub 13 ani, Mihai Ciocoiu.


Intră acum și în grupul de