Rugbiul sucevean are viitorul asigurat


Intră acum și în grupul de

Unul dintre sporturile de echipă cu mare tradiţie în Suceava este cu siguranţă rugbiul. Formaţia CSM Suceava a avut şi momente de mare glorie atunci când învingea pe terenul „Unirea” pe Dinamo şi Steaua, dar a avut şi perioade în care era numită ABBA pentru succesiunea de retrogradări şi promovări. În ultimii câţiva ani buni, gruparea suceveană s-a „stabilizat” în Divizia Naţională, acest lucru petrecându-se şi datorită faptului că pe aceste meleaguri continuă să se nască talentaţi jucători de rugby.

În pofida exodurilor care se petrec la finalul fiecărui sezon competiţional, CSM Bucovina Suceava continuă să se descurce la cel mai înalt nivel al rugbiului românesc cu ajutorul tinerilor care vin din urmă. Sezonul 2008 – 2009 care se află pe final a marcat asaltul tinerilor rugbişti de la LPS Suceava la echipa de seniori. După o perioadă în care nu a avut formaţie de juniori I, la LPS Suceava profesorul Dumitru Livadaru şi-a alcătuit un nucleu de tineri jucători cu care a reuşit după mulţi ani din nou să ajungă în turnul final al juniorilor Under 18. Mai mult chiar, trei dintre sportivii suceveni au făcut parte din lotul naţional al României numărându-se printre cei mai buni jucători la Campionatul European.

Gabriel Conache, Florea şi Constantineanu au făcut şi pasul către echipa de seniori CSM Bucovina Suceava, debutul lor fiind extrem de promiţător. Trebuie de menţionat aici aportul decisiv a lui Gabriel Conache la victoriile cu Olimpia Bucureşti şi Cleopatra Constanţa, victorii care au permis o vacanţă destul de liniştită pentru rugbiştii suceveni. Gabriel Conache se dovedeşte un demn continuator al „clanului” Conache, fratele său Tiberiu fiind purtătorul titular al tricoului cu numărul 10 la CSM Bucovina Suceava, tatăl său fiind un jucător de bază al echipei „CSM Suceava Maxima” şi se pare că şi mezinul îi va călca pe urme.

Din echipa LPS Suceava care a revenit în elita rugbiului juvenil fac parte jucătorii: Polonic, Naiman, Asmarandei, Pentiuc, Iepure, Iurea, Constantineanu, Scolobiuc, Tiron, Conache, Florea, Chiţan, Alexandrovici, Nastiuc, Simion, Ivan, Tun, Antonesei, Popescu, Albu şi Croitor.


Intră acum și în grupul de