Handbalul sucevean demonstrează că are încă resurse


Intră acum și în grupul de

Handbalul sucevean a demonstrat că are resurse şi valoare, sezonul 2008 – 2009 fiind unul unic, echipa CS Universitatea Suceava ajungând în finala Challenge Cup. Ceea ce nu trebuie uitat este faptul că o parte dintre jucătorii de bază ai echipei sucevene, Iulian Andrei, Ion Tcaciuc, Adrian Mitrea, Cristian Adomnicăi, Adrian Chiruţ, au fost ani de-a rândul campioni naţionali la juniori cu formaţia LPS Suceava.

Şcoala de handbal juvenil suceveană şi-a demonstrat forţa, dar şi continuitatea echipele LPS Suceava ajungând constant la turneele semifinale şi finale ale Campionatelor Naţionale de juniori.

Şi în sezonul competiţional 2008 – 2009 LPS Suceava a avut reprezentante la turneele semifinale şi chiar la un turneu final. În pofida recesiunii mondiale care a afectat şi sportul, o dovadă în acest sens fiind şi faptul că o parte din echipe de tradiţie s-au retras din Campionatele Naţionale de juniori, LPS Suceava a avut formaţii la toate categoriile de vârstă atât la masculin, cât şi la feminin.

Una din formaţiile care s-au descurcat admirabil în sezonul care s-a încheiat a fost cea masculină de juniori I pregătită de profesorul Petru Brânduşe. După ce a reuşit să se califice la turneul final de pe locul III al seriei A, echipa LPS Suceava a reuşit două splendide victorii la turneul semifinal, 32 – 27 cu Dinamo Bucureşti şi 40 – 35 cu Grupul Şcolar „Unirea” Cluj, pierzând dreptul de a accede la turneul final în ultima partidă în faţa grupării LPS Buzău.

Din formaţia care a reuşit performanţa de a se califica la turneul semifinal al Campionatului Naţional de handbal masculin juniori I au făcut parte jucătorii: Octavian Poenari, Daniel Slusar, Marius Bahan, Andrei Ivan, Emanuel Zăgrean, Răzvan Dumitraş, Mihai Bojoran, Marcel Lupu, Vasilică Ignătescu, Daniel Persteniuc, Constantin Arnăutu, Gabriel Păcuraru, Dan Negruşeri, Cristian Iriciuc, Andrei Roşu.

O altă echipă a LPS Suceava care a dovedit că are valoare a fost cea feminină de juniori II pregătită de profesorul Dorel Ţugurlan. Evoluând excelent pe parcursul unui sezon destul de lung, formaţia LPS Suceava junioare II s-a calificat la turneul semifinal de pe locul II al seriei A.

La turneul semifinal formaţia suceveană a avut un ghinion monumental. După ce a învins cu 22 – 18 formaţia LPS Piatra Neamţ a încheiat la egalitate, scor 19 – 19, meciul cu CSŞ nr. 2 Bucureşti după ce a condus tot meciul şi a ratat 5 lovituri de la 7 metri. La turneul final s-a calificat formaţia bucureşteană graţie golavaerajului mai bun.

Din echipa LPS Suceava junioare II care are ocazia în sezonul viitor să se revanşeze au făcu parte jucătoarele: Diana Ivanov, Alina Pătru, Roxana Tabarcea, Lavinia Tătăruşanu, Ana Maria Popovici, Andrea Huţanu, Izabela Praşcu, Iulia Paic, Bianca Porohniuc, Oana, Estera şi Anca Polocoşer, Alina Cindric, Maria Pintilei, Irina Croitoriu şi Larisa Luchian.

Formaţia LPS Suceava care a ajuns cel mai departe la capătul acestui sezon competiţional a fost cea de juniori IV. Participantă pentru prima dată în Campionatul Naţional, formaţia suceveană pregătită de profesorul Iulian Dugan s-a calificat fără probleme la turneul semifinal. Aici sucevenii s-au descurcat admirabil şi în finala mică pentru ultimul loc calificant la turneul final au învins cu 18 – 14 echipa LPS Brăila.

La turneul final cei mai mici handbalişti suceveni au câştigat un singur meci clasându-se pe locul VI în ţară la acest nivel de vârstă.

Din formaţia suceveană au făcut parte sportivii: Rareş Rotundu, Andrei Serediuc, Eduard Duman, Cătălin Tăuteanu, Cosmin Turcu, Iulian Alexa, Ovidiu Bădiliţă, Marian Marţuneac, Paul Marmeliuc, Cătălin Bordei, Paul Drumea, Cosmin Aiuresei, Adrian Ciutac şi Vlad Chibici.

Rezultatele remarcabile obţinute de tinerii handbalişti de la LPS în sezonul 2008 – 2009 demonstrează fără tăgadă faptul că Suceava are resurse handbalistice.


Intră acum și în grupul de