Sărăcie mare de bani şi jucători la reunirea Cetăţii (Fotbal, Liga a II-a)


Intră acum și în grupul de

Niciodată în ultimii ani la reunirea echipei Cetatea nu a fost atâta sărăcie şi aşa multe absenţe. Miercuri, la ora 10, s-a strigat adunarea la gruparea din Areni. O adunare la care au lipsit însă mulţi dintre jucătorii din sezonul trecut, a lipsit şi antrenorul Ioan Radu, iar jucătorii se întrebau când, cum şi de unde îşi vor primi restanţele financiare.

19 fotbalişti au fost prezenţi la apelul secundului Ovidiu Ciobanu: Mihai Luca, Vali Prutean – portari, Radu Tomescu, Dorel Bernard, Răzvan Breniuc, Florin Ailenii, Vlad Leuciuc, Daniel Munteanu – fundaşi, Andrei Duman, Nicu Azaharioaei, Vlad Stănescu, Alex Moldovan, Sebastian Avrămia, Cătălin Golofca – mijlocaşi, Tudor Homneac, Vespazian Colban, Eusebiu Jalbă, Iulian Ionesi, Andrei Fetcu – atacanţi.

Noutăţile de la Cetatea sunt fotbalişti reeşapaţi

Aşa zisele noutăţi prezente la reunirea echipei locale le constituie juniorii Avrămia şi Fetcu, atacantul Ionesi de la Bucovina Rădăuţi, fundaşul Vlad Leuciuc, care în sezonul trecut a jucat la Florconstrcut Pătrăuţi în Liga a IV-a, atacantul Eusebiu Jalbă revenit de la Rapid CFR Suceava şi fundaşul Daniel Munteanu de la Bucovina Rădăuţi.

Cum mulţi dintre titularii de drept din sezonul trecut nu vor mai evolua pe Areni se pare că noua politică a Cetăţii este aceea de reeşapare a fotbaliştilor care au dezamăgit în trecut în tricoul galben-albastru. Fără a se înţelege că actualii componenţi ai echipei nu au valoare, până la proba contrarie putem spune că la o scară mai mică, Cetatea încearcă să preia modelul Unirii Urziceni, iar mai în glumă mai în serios, jucătorii Cetăţii anunţă deja că ei ar putea fi supriza ediţiei viitoare a Ligii a II-a.

Martin s-a despărţit de Cetatea

După Roheţki şi Onciu care s-au înţeles deja cu Sportul Studenţesc, Aron Martin este un alt jucător care ieri şi-a încheiat conturile cu Cetatea. Martin a venit miercuri la sediul clubului fiind însoţit de tatăl său, care-i este şi impresar. Aron Martin, care a venit la Cetatea în urmă cu un an, a avut o discuţie cu preşedintele Ciprian Anton. Băimăreanul nu a acceptat reducerea cu 50% a salariului şi cele două părţi au convenit la o reziliere pe cale amiabilă a contractului care era scadent peste 3 ani.

Mai mult, Martin a acceptat şi o păsuire faţă de Cetatea, el mai având de primit încă două salarii şi o primă de la gruparea locală, asta însemnând aproximativ 1500 de euro. „Domnul preşedinte şi-a dat cuvântul de onoare că îmi voi primi banii. Sper să fie aşa. Îmi pare rău că s-a ajuns aici dar nu am fost de acord să mi se reducă din nou salariul cu 50% după ce în iarnă a mai fost redus cu 30%. Păcat de această echipă că se destramă din câte văd eu. Public ca la Suceava nu ştiu unde o să mai vâd. Puţine oraşe din Liga a II-a se pot mândri cu atât de mulţi spectatori la meciurile de pe teren propriu”, a declarat Martin.
Aron Martin şi-ar putea continua cariera mai aproape de casă, în perioada următoare el urmând să aibă discuţii cu formaţiile FC Baia Mare şi Şimleul Silvaniei.

Aron Martin nu este singurul jucător de care Cetatea se va despărţi. Fundaşul Claudiu Streinu nu mai este dorit pe Areni, Mihai Guriţă a plecat deja la Locomotiva Zvoriştea unde va fi antrenor jucător. În afară de aceştia se pare că şi Ionel Celpan va părăsit gruparea locală, el neducând lipsă de oferte.

Romaniuc şi Sevaciuc au venit după bani

La Stadionul Areni au fost prezenţi miercuri şi fotbaliştii Marius Romaniuc şi Claudiu Sevaciuc. Cei doi nu au venit însă pentru a începe pregătirile cu Cetatea ci pentru a discuta cu noul preşedinte al clubului despre restanţele financiare pe care le au de primit. Romaniuc şi Sevaciuc au de luat de la Cetatea câte două salarii şi o primă. Cei doi au venit pe Areni astă iarnă de la Rapid CFR Suceava, sub formă de împrumut şi de azi ei sunt jucătorii grupării din Iţcani.

Dacă Cetatea va fi interesată de serviciile lor şi pentru sezonul viitor, preşedintele Ciprian Anton va trebui să discute cu patronul Rapidului, Costel Bujoreanu, însă ambii fotbalişti nu s-au arătat prea încântaţi să mai joace la Cetatea în condiţiile actuale.

O altă absenţă de la reunirea lotului Cetăţii a fost cea a mijlocaşului Gabi Şuleru. Fotbalistului i-a exprirat împrumutul de la Rapid CFR, el aflându-se în aceeaşi situaţie cu Romaniuc şi Sevaciuc. Momentan, Şuleru este în Italia unde a plecat în vizită la părinţii săi şi este de aşteptat ca la revenirea la Suceava el să se alăture lotului echipei din Iţcani. Şuleru este şi el pe lista jucătorilor care au de primit bani de la Cetatea.

Negru şi Dumitru, absenţi nemotivaţi

Preşedintele Ciprian Anton a precizat că din punctul său de vedere fotbaliştii Adrian Dumitru şi Mircea Negru au lipsit nemotivat de la şedinţa de pregătire de astăzi. Asta cu toate că secundul Ovidiu Ciobanu a mărturisit că a vorbit la telefon cu Dumitru, iar acesta urmează să se sosească la Suceava abia mâine.

Dumitru şi Feraru vin joi

În această săptămână, jucătorii Cetăţii au programată câte o şedinţă de pregătire care va avea loc dimineaţa întrucât de mâine, pe Areni va începe turneul semifinal al juniorilor „C”. Mâine este de aşteptat să se alăture lotului şi atacantul Adrian Dumitru care va veni de la Bârlad împreună cu fundaşul Vasile Feraru. Dacă Dumitru este jucătorul Cetăţii, situaţia lui Feraru este incertă, fiind şanse mari ca din viitorul sezon el să evolueze la FC Vaslui II, grupare ce va juca în Liga a III-a.


Intră acum și în grupul de