Ediţia 2009-2010 a Ligii a IV-a începe pe 16 august (Fotbal, AJF Suceava)

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Suceava a stabilit ca ediţia 2009-2010 a Ligii a IV-a să înceapă la data de 16 august, în aceeaşi zi fiind programate şi jocurile din prima fază judeţeană a Cupei României în care sunt angrenate doar echipele din Liga a V-a.

O săptămână mai târziu, pe 23 august, va debuta şi noul sezon al Ligii a V-a, în ediţia 2009-2010 urmând să existe patru serii alcătuite pe criterii geografice.

Pe 2 august e Cursul de instruire al arbitrilor

Duminică, 2 august, de la ora 7, la Stadionul “Areni”, va avea loc Cursul de instruire al arbitrilor. La curs vor fi prezenţi şi “fluieraşii” din loturile divizionare. Arbitrii din loturile judeţene vor trebui să aibă asupra lor:

– echipament de arbitru ( ghete, ecuson, fluier, cartonaşe) – echipament sport pentru testarea fizică – pix sau stilou pentru testarea teoretică – adeverinţă medicală de la medicul de familie sau medicina sportivă – taxa de viză pentru cei care nu au achitat-o până în present (în funcţie de lotul din care face parte) – 10 lei pentru cumpararea Buletinului “Arbitrul Nr. 1 / 2009”

Prezenţa este obligatorie pentru toţi arbitrii, cei care vor lipsi riscând să nu mai fie programaţi la jocuri.

Observatorii vor fi examinaţi pe 1 august

Pe 1 august, de la ora 10, la sediul AJF Suceava va avea loc testarea teoretică a observatorilor aflaţi în evidenţa AJF. Prezenţa la acest examen este obligatorie, iar cei care nu se vor prezenta la testare sau nu vor obţine minim nota 7, vor fi exluşi din corpul de observatori al AJF Suceava.

Bibliografia pentru testarea teoretică este următoarea:

1. Legile Jocului 2008/2009
2. Regulamentul de Organizare a Activitati Fotbalistice ( ROAF )
3. Materiale: CCA; CJA; AJF.

loading...