Anton a decis: FC Cetatea, un subiect interzis presei!


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Cetăţii a interzis tuturor subordonaţilor de la Cetatea să mai vorbească cu presa despre transferuri şi orice alte aspecte legate de echipa locală de fotbal. Excepţie fac antrenorii, care au dreptul să spună jurnaliştilor sportivi detaliile legate strict de meciuri.

17 zile are Ciprian Anton de când ocupă fotoliul de preşedinte INTERIMAR al Asociaţiei Sportive Fotbal Club Cetatea Suceava. Deşi nu este încă instalat oficial la conducerea echipei locale de fotbal, Ciprian Anton şi-a dat arama pe faţă. Ultima decizie a boss-ului din Areni este aceea de a impune subordonaţilor săi să nu mai discute cu presa decât în cadrul conferinţei de presă săptămânale, care va avea loc în fiecare zi de miercuri. În rest, antrenorii vor avea voie să vorbească cu reprezentanţii mass-mediei locale doar aspectele strict legate de jocuri şi tactica abordată în respectivele confruntări.

Mai mult, vicepreşedintele Bogdan Grosu, directorul administrativ Dan Dăscălescu, directorul de marketing Laurenţiu Berezoschi sau şeful Centrului de copii şi juniori, Aurel Constantin, AU DREPTUL DE A NU SPUNE NIMIC PRESEI.

În 17 zile, Ciprian Anton a reuşit să instaleze DICTATURA la Cetatea Suceava. Transferurile sunt confidenţiale şi contractele jucătorilor la fel. Nu trebuie să fie însă secret salariul preşedintelui Anton, care în mod normal este plătit din bani publici. Bani publici care vin de la contribuabili, unii dintre aceştia fiind şi suporteri ai echipei de fotbal, dornici să afle prin intermediul presei ce se mai întâmplă la Cetatea.

Cum s-a ajuns aici?

În urma articolelor apărute în presă legate de confidenţialitatea sumei de transfer a jucătorilor Roheţki şi Onciu şi speculaţiile cu privire la posibila implicare a primarului Ion Lungu, Ciprian Anton s-a arătat deranjat, mai ales că a fost „urecheat” în prealabil de edilul Sucevei. Joi dimineaţă Anton a organizat o conferinţă de presă „fulger” în care a „lămurit” tot. S-a plâns că nu este lăsat să-şi facă treaba şi că echipa va avea de suferit dacă la club nu va fi stabilitate.

Vineri, l-am contactat telefonic pe antrenorul Cetăţii Suceava, Ioan Radu, pentru a afla câteva detalii despre disputarea meciul amical al „galben-albaştrilor” cu Aerostar Bacău şi tehnicianul sucevenilor a spus că nu nu poate da amănunte decât miercurea în conferinţă de presă.

Am discutat apoi cu Ciprian Anton, care a precizat că Radu nu a înţeles bine mesajul său. „Nu i-am spus să nu mai vorbească cu presa. Poate da detalii despre meciuri. Mi se pare normal. Doar că nu mai are voie să vorbească despre transferuri sau alte probleme de la echipă”, a declarat preşedintele interimar al Cetăţii.


Intră acum și în grupul de