Cazane de ţuică şi argintării la Târgul Naţional al Meşterilor Populari


Intră acum și în grupul de

Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava a transmis invitaţii unui număr de 178 de meşteri populari din ţară să participe la ediţia a 14-a a Târgului Naţional al Meşterilor Populari, dintre care 40 la sută sunt meşteri noi. „Ne aşteptăm să participe peste 100 de meşteri. La această ediţie încercăm să aducem meşteşuguri noi. Dacă anul trecut am adus meşteri sticlari, acum vrem să aducem argintari şi cazangii cu cazane pentru ţuică. Vom avea şi în acest am icoane pictate pe sticlă, pe lemn, ceramică, textile, sculpturi lemn, instrumente muzicale, împletituri, ouă încondeiate. Încercăm să aducem ceramică tradiţională din cât mai multe zone ale ţării”, a declarat directorul Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava, Emil Ursu, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a precizat că, la fel ca şi la ediţiile anterioare, alături de expoziţia în sine vor avea loc şi spectacole de muzică populară. „Vom aduce şi în acest an formaţia „Romanaţi” din Caracal, care în afara suitei de dansuri olteneşti va prezenta şi celebrul dans „Căluşarii”, singurul dans românesc intrat în patrimoniul imaterial UNESCO”, a afirmat Emil Ursu, adăugând că spectacolele vor începe la ora 16:30 pe scena din interiorul Muzeului Satului Bucovinean unde, de altfel are loc târgul.

Vor mai evolua şi formaţii locale de dansatori din Moara, Salcea, Iaslovăţ.
Târgul are loc în perioada 31 iulie- 2 august, iar intrarea în Muzeul satului este de 2 lei pentru copii, studenţi, pensionari şi 4 lei pentru adulţi.


Intră acum și în grupul de